Спално бельо поликотън

Не може да се отрече, че потребителите днес имат на разположение почти неограничени възможности за тъкани, от които да избират спално бельо и облекло, при това изцяло онлайн.

 

Но един от най-бързо развиващите се избори, които хората правят всеки ден, е да изберат спало бельо от поликотън. Когато хората искат мека, лека, но издръжлива материя, полипамукът често е начело в техните списъци с желания. Но какво е полипамук и трябва ли да е нещо, което да вземете предвид за вашите изисквания за тъкани?  

 

Полипамук или поликотън — това е смес от памук и специално създаден полиестер. Полиестерните памучни миксирани тъкани са много популярни, защото се използват за направата на много различни видове дрехи, тъй като са по-здрави, по-персонализирани и по-гъвкави (съхне по-бързо) от 100% памук. Това важи и за спалното бельо. Днес спално бельо от поликотън се продава в магазините и можете да го изберете именно заради тези микс качества, които се взаимодопълват като материи.

 

Поликотонът също е изключително популярен избор на плат за направата на медицински изделия. Това е униформата носена от лекари, медицински сестри и друг медицински персонал в болници и подобни медицински заведения. Създаденият от човека полиестерен плат е изтъкан с естествен памук, за да създаде хибрид, който е издръжлив, лек и мек. Освен лекарските облекла, поликотън спални комплекти може да се ползват и за стаи в клиники или рехабилитационни центрове.

 

Какви са предимствата на полипамука? Смесването на полиестер и памук дава на потребителите „най-доброто от двата свята“ по отношение на характеристиките и предимствата. Ето няколко примера защо полипамукът стана толкова популярен като търсене и на спално бельо от тази материя. Едно от нещата, за които производителите на текстил копнеят, е материал, който се чувства много мек, но е по-дълготраен от самия памук. Чрез тъкане на полиестер с памук, вече е възможно да имате плат, подобен на памук, който се представя добре дори и в най-взискателните среди.

 

Поликотън материята може да се пере повече от памука, без да губи своята форма или абсорбиращи влага свойства. Освен това, тя може да работи добре и в среди като болници, където могат да бъдат обект на всякакви петна и разливи всеки ден. Положителен страничен ефект от устойчивостта на полипамука на бръчки е, че не е нужно да гладите дрехи или тъкани, изработени от материала. И все пак, дори и да предпочитате да гладите нещата, които носите, също ще се радвате да знаете, че полипамукът се пресова изключително лесно!

 

Чрез смесване на полиестер с памук за създаване на поликотън е възможно да имате дишаща материя, която също е дълготрайна. Когато се избира като спално бельо, дишащата материя е от съществено значение по много причини. От една страна, тя позволява на потта и телесните миризми да избягат лесно в атмосферата. И второ, предпазва спящия човек от прегряване.  

 

Поликотънът е универсален плат, използван за редица текстилни продукти в почти всички домове. Примерите включват спално бельо (чаршафи, калъфки за възглавници), но и завеси, покривки и др.

 

Бележка: снимката към статията не представлява снимка на спално бельо от поликотън.