BLACK FRIDAY е тук! Купи сега със супер отстъпки!

Как да перете памучни чаршафи


Тук сме готови да ви предложим едно наистина полезно и интересно ръководство, за да научите как да перете по най-правилния начин памучното бельо.
Прането на чаршафи от нашата спалня или детската ни спалня е опит, който може да изглежда напълно очевиден и банален, но в действителност съвсем не е. Всъщност трябва да се внимава много, за да се избегнат грешки, които могат да застрашат успеха на процеса на изпиране.


Има памучни чаршафи, които издържат на високи температури, и други, които могат да се перат на максимум 30°C или 40°C. Имайте предвид, че тъй като почти всички постелки са против акари, някои са склонни да гъмжат от акари, които могат да бъдат намерени в матраците, дори в наистина големи количества. За всеки случай се препоръчва цялостно и прецизно изпиране, за да се отстранят замърсяванията и акарите, които могат да се настанят между нишките на памука, от които са направени платовете.

 


Как да изберем програма за пране?


Нека да преминем към същинското изпиране. Първото нещо, което трябва да направите, е да вземете памучните чаршафи и да ги поставите в пералнята. Избираме програма, подходяща за вида памучен плат, от който са изработени чаршафите. Основно правило, което трябва да запомните и спазвате е, че белите чаршафи могат да се перат до 60° C; цветните, за предпочитане, е да ги перете до 40°, но не повече, за да избегнете риска от размиване на багрите или стесняване на размера им.


Много е важно внимателно да прочетете етикетите на памучните чаршафи, за да сте сигурни, че максималната температура е 100% без проблеми с тъканите.

 


Как да изберем перилен препарат за памучни чаршафи

 


Използваме мек препарат за бели или цветни тъкани, за да не повредим памука на чаршафа. Нека сложим лъжица в дозатора за перилен препарат и да добавим мерителна чаша омекотител за тъкани в специално място, за да направим чаршафите ни наистина меки на допир и дори ароматни.


Ако желаем, можем да добавим и една чаена лъжичка сода бикарбонат, това ще ни помогне да дезинфекцираме чаршафите и може да намалим наличието на котлен камък в пералнята.