Има ли значение цветът на спалното бельо

Доказано че, че цветът на спалното бельо оказва влияние върху емоциите и настроението ни. Спалното бельо може да ни въздейства успокояващо след тежък работен, ако в бледи нюанси на синьото, зеленото, розовото или жълтото. Ако обаче планирате среща с любим човек, заложете на спален комплект в червено, черно или оранжево. Тези цветове са подходящи за млади хора, които са готови да експериментират. Както знаем, червеният цвят оказва влияние върху сексуалното привличане, а черният ще създава чувство за  сигурност. Ако вашият човек е склонен към полигамия, нежно зеленият цвят ще ви помогне да го задържите. Ако пък в семейството ви неразбиране, се препоръчва спално бельо в лилав или златист цвят.

 

Ако вашата спалня е предназначена предимно за сън и почивка, тогава изберете едноцветно спално бельо. Класическият спален комплект в бял цвят няма никаква конкуренция. Той винаги успокоява и позволява напълно да се отпуснете като забравите за ежедневните си проблеми.

 

Ако сте от хората, които си лягат и веднага заспиват, сигурно ще си кажете, че за вас цвета няма значение. Но това не е така. В спалнята всеки детайл е важен, а още повече цветът на спалното бельо, тъй като от него зависи посоката на вашата дейност. Ако се занимавате с умствена работа, заложете на синьо спално бельо. Ако работата ви е свързана с физически труд, изберете нюанси на зеленото. Розовото и жълтото са подходящи за млади момичета, защото ще им донесат сладки сънища.

 

Спалните калъфки с рисунки също оказват влияние. Графичните и бледи изображения действат успокоително и осигуряват здрав сън, а ярките и наситени цветове възбуждат чувствата.

 

Според психолозите цветът на спалното бельо не бива да се пренебрегва, тъй като оказва влияние върху настроението и поведението в спалнята.