Значението на текстурата в интериора на спалнята

Публикувана от vili 14.12.2018 0 Коментар(и)

За да съчетаете множество текстилни елементи и да оживите пространството ви за сън е добре да се научите да използвате правилно текстурите. Добавянето на текстура само по себе си означава създаване на наслагване, тоест така може да добавите няколко ключови фигури към декора на дома. Ще измине дълъг път, докато наистина получите интериорен стил, който да изглежда така, сякаш е създаден от истински дизайнер.

 

Един от най-добрите начини за наслагване на текстурите е да започнете с по-големи текстилни елементи

 Опитайте се да тапицирате стол с кадифе или да персонализирате дървена маса (или и двете). След това добавете по-малки аксесоари като интериорни възглавнички, покривала за мека мебел и одеяла, докато стаята ви се актуализира по желания от вас начин. Чудесна идея да постигнете това е да пробвате множество текстури заедно, преди да решите какво работи най-добре за вас и за стаята, която украсявате. Потърсете текстура в необичайни места.

 

Усъвършенствайте уменията си за създаване на различни слоеве

Текстурата не трябва просто да идва от това, което поставяме в една стая - тя може да дойде от самата стая. Текстурирани стени и подови покрития са изключително силна тенденция в последните години В наши дни собствениците на жилища стават все информирани и по-креативни относно основите на дизайна на стаите и започват да  мислят дори за обзавеждане и аксесоари. 

 

Мраморни плочки или бетонни настилки и стенни облицовки, които обикновено са гладки предлагат тактилност по свой собствен начин и могат да бъдат страхотни за създаване на слоеве с груби и/или сурови материали за мебели като дърво или текстуриран бетон. 

 

По всичко личи, че наистина трябва да мислим за текстурата от самото начало на дизайна на спалнята. Растенията - естествени или изкуствени, също са фантастичен и неочакван начин да добавите текстура към личното пространството.

 

Не претоварвайте пространството за сън с твърде много подобни текстури

Докато всяка стая се нуждае от известно количество текстилни елементи, за да изглежда завършена, внимавайте да не претоварвате пространството с твърде много противоречиви усещания. Старайте се да създадете красиво аранжирана спалня, в която да се съчетават хармонично твърди, меки, груби и гладки текстури. За да включите хармонично количество текстури, може да добавите аксесоари, като разнообразни възглавници, нощни шкафчета или осветление. Тези елементи дори могат да бъдат с контрастни текстури.