Възглавници за летния сезон

Публикувана от admin 03.06.2017 0 Коментар(и)

В тази статия няма да говорим за видовете калъфки и техния цвят, а по-скоро за самите възглавници, тъй като спалното бельо трябва да бъде пригодено за различните прищевки на климата през всеки един сезон, за да можете да се чувствате добре и да сте защитени в средата си за сън.  При възглавниците ситуацията е малко по-различна и трябва да се кажат няколко неща.

 

Първото главно нещо за лятото е да олекотите възглавниците. Не трябва да са прекалено меки, тъй като главата ще потъне и може да се изпоти, което да доведе до схващане на врата и дори настинка.  Затова възглавницата за лятото с по-малък размер, ще бъде доста подходяща.

 

На второ място поставяме материята. По-малката възглавница не значи декоративна, което води разбира се и до по-твърда материя, която не е способна да поддържа по-дълъг сън.  Така че не си и помисляйте за красиви малки декоративни възглавнички.

 

Противно на всички очаквания памучната материя не е най-подходящата, тъй като при притискане тя създава усещането за твърдост.  Тя се смачква бързо, което е среда за развитието на микроорганизми. Освен това, полиестерната възглавница също не е за предпочитане, тъй като няма добра вентилация и може да събира прах, а както добре заем лятото праха е в изобилие.

 

Експертите съветват да изберем възглавници, които са скъпи като мемори пияна, латексови и други подобни материали.  Всички тези възглавници са истинско технологическо чудо, тъй като те познават тялото ни и могат да го поддържат по време на сън.  Те поддържат рамене и шията и по този начин ни предпазват и от развитието на микроорганизми и ни предпазват от влага, което ги прави възглавници с достатъчно предимства, така че да можем да им се доверим напълно.

 

Тъй като българите са традиционалисти те  избират все повече възглавници от гъши пера, пух, перушина и естествени материали, които са използвани през вековете.