Възглавници с птичи пух

Публикувана от admin 25.01.2018 0 Коментар(и)

Възглавниците с естествен пух могат да се перат у дома, за да запазят усещането, че са свежи и чисти. Ако ги изперете внимателно, те могат да издържат много години.

 

Преди да започнете процеса на пране, отделете няколко минути, за да проверите шевовете и покритието на възглавницата. Постарайте се да подсилите незабавно всички разкъсвания. Ако не го направите, барабанът на пералнята ви машини накрая ще бъде пълен с перушина!

 

Съвременните възглавници с пух или перушина не изискват много грижи или поддръжка. Ако използвате стандартна миялна машина, винаги зареждайте две възглавници - по една от всяка страна на барабана, за да поддържате баланс. Ако нямате две възглавници с перушина, заредете от другата страна възглавница с пяна или хавлиени кърпи. Задайте студена температурата и лек цикъл.

 

Добавете само една или две супени лъжици препарат с не много пяна. Сапунената вода е враг на естествените пера. Задайте пералнята за допълнителен цикъл на изплакване, за да се отървете от остатъците перилен препарат.

 

Когато изваждате възглавниците от барабана, размачкайте възглавниците преди да бъдат поставени в сушилнята, а нея настройте на средна температура.

 

Добавете топки за сушене на вълна, топки за тенис или дори чифт чисти обувки за тенис, за да помогнете за раздробяването на перата по време на сушенето. Спирайте сушилнята на всеки 15 минути и ръчно мачкайте възглавниците. Времето за изсъхване ще варира в зависимост от размера на възглавниците. Изсушете възглавничките с пера на слаба температура, а в слънчев ден за по-бързо изсушаване може да го сторите и на външния ви простор.

 

В наши дни изборът на възглавници с пух или пера е много популярно решение.  Тези възглавници се водят луксозен или още премиум клас и обикновено са малко по-скъпи. Важно е преди да купите да се запознаете с това, което производителят е посочил на етиката, а това ще ви даде информация за качествата и трайността на възглавницата. Прочетете етикета, за да определите дали възглавницата е пълна с пух, пера или смес.

 

На пазара се предлагат възглавници с няколко типа пух, които се отличават по своите качества. Трите най-често срещани предложения са:

- възглавници от гъши пух - гъските имат най-големи пера. Например, унгарската гъска произвежда това, което в разпространения смисъл се възприема за суровина с най-добро качество. Поради големия размер на гъската, по-големите пера предлагат повече изолационни качества.

- възглавниците от пачи пух - тъй като патиците са по-малки, техния пух е по-малък от този на гъската. Въпреки това, някои видове пачи пух се считат за материал с изключително добро качество.

- комбинирани възглавници - тъй като пухът може да се свие с употребата и възрастта, много възглавници се произвеждат с комбинация от пух и перушина. Колкото по-голямо е количеството на квадратен сантиметър, толкова пълнежът е по-предпочитан, а пухът - стабилизиран.