Видовете памук за спално бельо

Публикувана от admin 07.12.2017 0 Коментар(и)

Гладкостта на спалния комплект зависи от вида на използваната тъкан. Памукът се използва в повечето набори спално бельо, произвеждани по целия свят. Има различни видове памук, например стандартен, планински, органичен, египетски, пима и сумима.

 

➺ Памукът, отглеждан в Египет, се нарича египетски памук. Това е най-добрият памук в света. Обикновено се изработва от изключително дълги, силни, висококачествени влакна. Този високоабсорбиращ памук е известен с това, че осигурява изключителна вентилация по време на сън.

 

➺ Pima се отнася до екстра дълъг щапелен памук, отглеждан в САЩ, Перу, Израел и Австралия. Този тип памук е светъл на цвят и изисква по-малко избелване. Той е дълготраен и основно се използва в големите домакинства.

 

➺ Supima е търговско наименование на продуктите, изтъкани от 100% памук от американски памук сумима. Сладките памучни платове Supima се изработват само от изключително дълъг щапелен памук.

 

Начинът на тъкане също играе важна роля в свойствата и усещането, което създават спалните комплекти. Един плат може да бъде изтъкан по различни начини. Всеки тип тъкан има свои собствени предимства. Италианските тъкачи се считат за най-добрите тъкачи в света.

 

➺ Перкал идва с напоена повърхност от едната или от двете страни и се използва в по-хладните райони. Известен е със своето супер меко, уютно усещане. Тези комплекти имат леко издигната повърхност, така че изглеждат много пухкави.

 

➺ Муслин комплектите са по-евтини, тъй като имат по-нисък брой нишки. Вместо да купувате твърди памучни полиестерни смеси, можете да си купите памучни комплекти, устойчиви на намачкване. Естествените влакна, във всеки случай, са по-дишащи от полиестерните.

 

➺Сатенът ви дава изключително меко усещане. Този тип конструкция поставя повечето от нишките на повърхността. Наборите спално бельо с брой нишки 300 или повече обикновено са гладки, лъскави и луксозни. Те са известни със своя фин и деликатен на допир плат, който им придава лъскав, хладен завършек.