Видове спални продукти

Публикувана от admin 12.01.2018 0 Коментар(и)

Този пост ще разкаже за различните видове текстилни артикули за модерното жилище. Добре е да знаете, че броят и разновидностите им могат да ви смаят.

 

Евро или континентална възглавница

Възглавницата тип евро или континентал представлява голяма, квадратна, декоративна възглавница - е декоративна възглавница, която се поставя срещу таблата на леглото. Калъфката обикновено се вади и може да се пере. Този декоративен продукт добавя докосване за мекота, цвят и декор в стаята.

 

Възглавница за спане

Възглавницата за сън представлява правоъгълна възглавница, с която се спи. Възглавниците за спане се предлагат в различни стилове и размери. Те може да се предлагат с пълнеж от мемори пяна, силиконов пух, силиконова вата, полиуретан (високоеластична пяна) и много други.

 

Декоративна възглавница

Декоративната възглавница, наречена също така акцентна, представлява малка по размери квадратна, кръгла или правоъгълна възглавничка. Тя се предлага в много форми, размери и цветове, и ще ви послужи да добавите декорация към леглото.

 

Лумбална възглавничка

Това е възглавничка, която наподобява формата на тръба, използвана за опора на лумбалната система. Можете да я използвате докато седите и четете в леглото, но по-често се използва като декоративна или акцентна възглавничка. Тези възглавници могат да варират по своя размер - от много малки до обхващащи цялата ширина на леглото.

 

Калъфка за възглавница

Калъфката се използва за покриване на възглавниците за спане, а понякога и за декоративните възглавници. Тя обикновено има правоъгълна форма с отвор в единия край, от където се поставя възглавницата. Сменяйте калъфката на възглавницата най-малко два пъти седмично, за да защитите кожата на лицето си от алергия или кожно дразнене.

 

Протектор за матрак

Протекторът за легло е допълнителен текстилен артикул, който се поставя върху матрака. Основната му функция е да предпазва матрака и се използва най-вече в случаите, когато в дома има малко дете.

 

Одеяло за покриване на легло

То е по-малко от обикновеното одеяло и се използва, за да добавите допълнителна топлина в долния край на леглото. То може да се използва също за кресло, фотьойл или диван, като се увие около раменете. Одеялото е друг добър начин да добавите докосване на цвят към леглото.

 

Сега, когато вече познавате различните видове текстилни артикули, ще бъде много по-лесно да проектирате леглото на мечтите си - идеалното място за сън и възстановяване на енергията ви всяка вечер.