Умеете ли да избирате качествени олекотени завивки?

Публикувана от admin 03.01.2018 0 Коментар(и)

Хипоалергенната природа на олекотените завивки за спалня, които са изключително популярен избор, е основен елемент при класифицирането на тези завивки като чисти. За да сте сигурни, че пълнежът е напълно чист при пакетиране и тъкане, той се следва да се изпере 15 или повече пъти, за да се отървете от праховите частици, мръсотия и органични вещества. Има два теста за чистота, които се провеждат в индустрията на такива завивки. Те са:

 

Тест за кислород

Този тест определя количеството на органичния материал, който остава в пълнежа. Колкото по-малък е остатъкът от органичния материал, толкова по-добро е качеството на пълнежа. Стандартът, който е приемлив е 10.

 

Мътност

Това е мярка за прах и мръсотия, които може да се съдържат в материала. Измерването на мътността варира в скала от 60 до 550. Фигурата 60 на скалата показва немляни пера и 550, от друга страна, отбелязва най-доброто качество на запълване и тъкане.

 

Тип пълнеж

Типът на пълнителя е важен фактор за вземане на решение по отношение на качеството. Докато завивките са с означение от 75% пълнеж, те могат да бъдат считани за качествени. На пазара се предлагат олекотени завивки от патешки пух, гъши пух, унгарски пух, пух от сибирска бяла гъска, унгарски гъши пух и други.

 

Тегло

За да имате топла завивка, трябва да проверите теглото й при закупуване. За топло усещане, теглото следва да бъде достатъчно високо.

 

Изпълнение

Добре е да внимавате за качеството на шиене. По-доброто шиене се отнася до по-голяма трайност и по-малкия шанс тъканта да се скъса и пълнежа да излезе. Завивките е за предпочитане да бъдат с качествени и здрави пликове, които също така придават сила, здравина и устойчивост на миризми и замърсяване. Олекотените завивки, които са без плик, обикновено са леки и не са предназначени за зимата.