Удобни хавлии след баня – качество и дизайн

Публикувана от admin 10.07.2018 0 Коментар(и)

Една от причините хавлиените кърпи да се нареждат в категорията спално бельо не е само заради десена, но и заради една от функциите им да дават на тялото мекота и комфорт. Точно както банята и вземането на душ са всекидневни удоволствия, така и хавлиените изделия заемат своята роля след тях. Като съвременните производители и експерти ясно казват. Модерните хавлиени кърпи за баня трябва да са толкова добри, че да продължат своята функция и по-дълго време след вземането на душ или вана.

 

Както традиционните модели, така и модерните модели хавлиени кърпи на пазара могат да се избират с различна дебелина на десена, в различни декоративни модули, приятни цветове, типични за банята, но и обогатени като гама. Модерният им дизайн позволява да прибавите и стил в домашния гардероб, като изберете подходящи цветове за всеки член от семейството. 

 

Нека да погледнем класическата бяла хавлиена кърпа за баня, какво се е променило и какво предлагат съвременните производители. Класически размер 70х140 см, отявлена мекота и висока степен на абсорбация на вода. Като най-разпространените модели продължават да бъдат с плътност на повърхността от 400 грама на квадратен метър. Колкото повече се увеличава плътността, толкова повече самата хавлия става по-гъста, а това може да доведе и до някои малки проблеми с прането и с отделянето на материя от самата хавлия.

 

Дългите фини влакна от изгладен памук създават тази търсена мекота и предават типичната издръжливост. Когато обаче бялата цветова линия не ви е достатъчна, нито пък другите монохромни модели са по вашия вкус, то има и достатъчно модели, които са шарени, пъстроцветни и осигуряват нужната декоративна линия. Гъстотата на хавлиения десен обаче не позволява кой знае какви натуралистични орнаментики, така че трябва да се съобразите и с това. Най-важното обаче си остава, че производството се усъвършенства и с всяка година на пазара се предлагат все по-добри хавлиени изделия, които са от качествена материя – гаранция за мекота и дълготрайност.