Туристически чаршаф

Смятате ли, че тайната на успеха на един хотел, хостел или къща за гости зависи от неговата звездна сила? Може би.

Но „звездите“ са само статутът на институцията, т.е. очакваното ниво на нейното обслужване и е напълно сигурно, че не еднократните посетители са наистина важни за хотелиерския бизнес, а редовните. С други думи, онези хора, които се връщат при вас  отново и отново, са ценни, защото нямат нужда да търсят друг хотел!

 

 

Как да накарате клиента да го направи? Отговорът е очевиден. Трябва да направите първия му престой възможно най-удобен!

 

 

Какво е спалното бельо за хотелската стая?

 

Тъй като стаята е на първо място пространство за почивка и сън, е логично да обърнете голямо внимание на текстила за легло в нея.

 

За такова спално бельо има специални изисквания.

 

Първо, спалното бельо за хотели, хостели и къщи за гости трябва да бъде възможно най-удобно. То трябва да носи само положителни тактилни усещания, трябва да е приятно за сън и удобна за прекарване на времето за почивка.

На второ място, такова спално бельо трябва да бъде представително и практично. Не трябва да се мачка много и да се хлъзга по леглото, а трябва да запазва безупречния си вид, независимо от всичко.

На трето място, спалното бельо за туристическия сектор трябва да бъде възможно най-„модерно“, т.е. да представя нивото на институцията без думи. Какво ще бъде акцентът: лого, специален модел или стил - това е отделен въпрос, но е очевидно, че избрания от  вас модел туристически чаршафи не трябва да бъдат същите като навсякъде другаде.

Четвърто, такова спално бельо трябва да бъде универсално. С него на гостите ви не трябва да е горещо през лятото и студено през зимата. Туристическият чаршаф трябва да абсорбира добре влагата и да "диша".

Пето, спалното бельо за хотели трябва да бъде лесно за поддръжка. Текстилът в туристическия сектор често се замърсява. Освен това има определени хигиенни изисквания, според които спалното бельо трябва да се сменя систематично. Тоест, в идеалния случай спалното бельо трябва да бъде трайно, лесно да се пере, да се замърсява възможно най-малко и да се глади лесно.

 

Тези експлоатационни свойства са предопределени от използването на качествени материали, одобрени за използване от международните стандарти за качество. Санитарните и хигиенните стандарти посочват точно какви условия трябва да бъдат създадени за организиране на спалното бельо за хотели.