Стилно покривало за леглото

Публикувана от admin 23.10.2017 0 Коментар(и)

В днешно време вариантите за декориране на легло са най-разнообразни. Дали ще изберете основните елементи – одеяла и чаршафи, или луксозно покривало с възглавнички, изборът зависи от вашите лични предпочитания. Но преди да започнете да пазарувате, трябва да знаете точните размери на леглото.

 

Без значение дали ще изберете готов комплект или всичко поотделно, ще ви бъдат необходими долен и горен чаршаф, както и калъфки за възглавници. Винаги е добре да разполагате с няколко комплекта, които да сменявате при пране, износване или смяна на сезона. Изборът им зависи от качеството и вида на материята. Пазарът предлага множество вариации.

 

За покриване на леглата се предлагат красиви декоративни одеяла, покривала, завивки, кувертюри и юргани. Изобилието от покривала и кувертюри наистина е голямо, като повечето производители залагат на собствени тенденции в тяхната изработка. Днес обаче, много потребители използват олекотените завивки като покривала за леглото, от гледна точка на удобството. Те могат да се закупят отделно или в комплект с чаршафи, плик за завивка и калъфки за възглавници. Това винаги е лесен начин и практичен избор. 

 

Завивките могат да бъдат от най-разнообразни материи – от памук до коприна, с всякакви декоративни украшения, волани и гънки. Изборът на завивка зависи от интериора в стаята и начинът на поддръжка.

 

Когато става въпрос за декориране на легло, няма как да не споменем възглавниците. Техният вид и размер трябва да съответства на големината на леглото. Две малки възглавнички биха се изгубили върху една голяма спалня, а прекалено големите възглавници не стоят естетично върху персон и половина. Изборът на възглавница зависи още от предпочитания пълнеж, както и от начина, по който спите. Независимо от любимата ви поза на спане – по гръб, по корем или настрани, възглавницата трябва да осигури адекватна опора за максимален комфорт.

 

Изборът на покривало винаги е индивидуален, но от голямо значение е то да бъде едно стилно допълнение към интериора на стаята и да гарантира пълноценна почивка.