Стил, съвременност и спално бельо

В съвременната спалня съчетанието на интериорните дадености и спалното бельо е ключово за изграждане на отлична атмосфера за сън и релакс на сетивата. Интериорът включва драперии, настилки, стени, изкуство, спално бельо, мебели – всичко в едно, базирано на натрупване от миналото като стил, но създадено изцяло като съвременен стил в спалнята. Ето няколко много силни проявления и съчетания.

 

 

Съвременен стил и блясък

 

Макар че през годините имаше много стилове в дизайна, които се опитаха да ограничат лукса в интериора, то в съвременния стил все още се забелязва това търсене на бляскавото и красивото. В този смисъл е интериора с тъмни стени, сиво-тупе, бял таван и красив полилей, и спално бельо в светло сива текстура. Шарените декоративни възглавнички в съчетанието са просто дъхът артистичност в тази съвременна, бляскава стилистика.  

 

 

Съвременен стил – общи принципи

 

Въпреки всичко е много трудно да се определи какво точно е съвременен стил, защото в самия интериор винаги съществува една приемственост с намеси от отминали стилистики. Все пак, съвременният стил, има своята индивидуалност. По-малко мебели, леглото е тип платформа, микс от цветове между пода, стените и тавана, и спално бельо, което не е класическо бяло, но не е никак шарено или кич.

 

 

Романтична съвременност

 

В спалнята винаги има място за романс, така че това може да отразено в интериора. Понеже е трудно това да стане само с мебели и облицовки, комплекти спално бельо в изразен романтичен блясък. Самото легло е по-високо, вероятно има и балдахин, цветовете на бельото са леко смекчени, кремави, с ограничени декоративни елементи, но с декоративни възглавнички в страстно червено.

 

 

Съвременен рустик стил    

 

Определено това е една изненада в класацията със съвременни решения, но тъй като спалното бельо има главна роля в този стил, си заслужава да бъде спомената. Рустик означава, грубо, първично, дори селско като елемент. Когато в спалнята обаче има такива мебели и решения, то остава спалното бельо да се намеси в интериора с графични декорации, които имитират точно такива първични форми – геометрични линеарни композиции, шевици, винтидж одеяла, и т.н.