Спално бельо за зимата

Дизайнът изглежда хармонично, ако съчетава всички детайли на интериора. Текстилът за спалня като спално бельо, покривала за легло, одеяла и възглавнички, включително завесите и килимите, играят важна роля. 

 

Битов текстил за легло

 

Като цяло, при избора, можете да се ръководите от предпочитанията си и стила на избора на целия интериор на помещението. Не всеки може да си позволи спални комплекти от кашмир или египетски памук, но има и много други по-достъпни версии, които са подходящи за зимата. Цветовата схема е добре да бъде в интензивни, дълбоки цветове, които да създават усещане за топлина и уют.

 

 

Завеси, пердета и щори

 

Започнете като решите какво е най-важно за вас: функцията за защита на неприкосновеността в стаята на пердетата или декоративния им аспект. Ако живеете на по-долен етаж, може да имате нужда от прекалено плътни завеси, които не позволяват проникването на слънчевата светлина, предпазват от шум и минувачите по улицата да ви наблюдават директно. В противен случай, може да използвате и обикновени пердета, които са необходими по-скоро за естетическо впечатление и декорация. Отлична идея е да украсите прозореца с японски щори. Те се предлагат в широко разнообразие от дизайни и добавят луксозно докосване.

 

 

Инвестирайте в дизайнерски мебели

 

Правилно подбраните мебели са ключът към успеха. Изборът и разположението на мебелите в спалнята обикновено са на етапа на вътрешната декорация на спалнята, която следва декорацията на стените. В този случай, те се ръководят от техния цвят. Помислете за правилата за поставяне на мебели в зависимост от стила на интериора, основния тон и характеристиките на тези елементи.

 

 

Килими

 

Важното е местоположението на килима на пода. Например, голям килим, разположен в подножието на леглото, създава комфортна и спокойна атмосфера. Напоследък традиционните килими се използват все по-рядко и повечето хора предпочитат монохромни мокети с висока нишка.

Един голям и модерен килим или мокет на пода ще създаде атмосфера на топлина и комфорт. В спалнята има два традиционни метода за подреждане на килими. Те включват поставяне на килим от страни на леглото и в подножието на леглото.

В допълнение към големите килими в спалнята, често се използват малки килими. За тази цел се избират овално оформени модели, които да отговарят на стила. Например, правоъгълният килим за спалня е по-подходящ за хай-тек стила. С помощта на матове, еко кожа и килими можете лесно да зонирате стаята, ако е достатъчно голяма.

В крайна сметка всичко е хармонично съчетано.Надявам се, че след като прочетете тази статия, можете да проектирате вашата спалня, която ще създаде атмосфера, благоприятна за мир и спокойствие, което ще ви помогне да ви даде положителен през целия ден.