Спално бельо за младоженци

Във всяко жилище има помещение, където можете да се отпуснете и да си починете колкото е възможно повече. Дизайнът на спалнята със спално бельо за младоженци трябва да бъде оформен пищно и да създаде ярки спомени в двамата влюбени.

За да създадете красив интериор във вашата спалня за времето след сватбата е добре да се придържате към следните правила:

 

   - леглото не се поставя пред вратата на стаята;

   - не се препоръчва да се поставя огледалото срещу леглото - то не трябва да се отразява;

   - в голяма спалня е по-добре да поставите леглото в центъра на стаята, а не до една от стените;

   - местоположението на леглото в ъгъла е разрешено, ако няма отваряне на прозорец;

   - за мястото за спане трябва да се предвиди достатъчно пространство за минаване и от двете страни и да не се затрупва с прекалено много мебели и аксесоари;

   - височината на леглото може да бъде всякаква, но не бива да се намира в твърде голяма близост до земята;

   - близо до леглото трябва да осигурите място за нощните шкафчета; в случай на двойно легло, поставено в центъра на помещението, за предпочитане е да се поставят тоалетни масички от двете страни.

 

Завеси

В допълнение към създаването на интимно пространство, завесите следва да играят важна естетическа роля в спалнята, но и да служат като ефективна изолация. Добре избраните пердета, съчетани с цялостния стил на тази стая, предизвикват позитивни емоции и създават приятна атмосфера. Когато мислите за проектиране на завеси в спалнята, важно е да се вземе предвид не само тяхната красота, но и тяхната функционалност.

 

Оцветете стените

Стената зад леглото може да бъде боядисана в различен от другите три стени цвят, за да се превърне в акцентна стена. Тя е добре да бъде свързана цветово и по стил с допълващи я текстилни елементи като завеси, покривало за спалня и интериорни възглавнички. 

 

Мебели

Ако спалнята е доста малка, до леглото, можете да окачите рафтове, за да поставите необходимите предмети. Рамката на леглото е добре да бъде близо до прозореца. Този вариант е подходящ в случаите, в които прозорецът е разположен достатъчно високо и не е твърде голям.

 

Рафтове

Дизайнът на мебелите в различни стилове може да варира по форма, дизайн и материали. Например, за интериор в гръцки стил, мебелите от масивно дърво с изваяна форма и тъмен цвят ще подхождат най-добре. Една такава спалня може да бъде завършена с различни рафтове, окачени по стените.