Спално бельо за кръгла спалня

Древните рицари най-вероятно са живели в крепостни стаи, но модерните рицари живеят в уютните си, изолирани домове. Те могат да открият, че декорът за спалня в дворцов стил е омагьосващ и луксозен. В тази убликация ще ви представим една оригинална идея за реновиране на спални – създаване на интериор с кръгла спалня.

 

На пазара се предлага широк диапазон от спелни комплекти със всякакви размери, модели и дизайни.

 

 

Стените

 

Замъците обикновено са направени от камък, така че освен ако стените не са от камък, може би ще искате да направите малко изкуствена каменна живопис. Може да инсталирате плочки, които да емулират каменна стена или да облепите тапети с каменен модел върху стените си или нарисувайте сами каменния модел, за да видите как всичко изглежда заедно. Ако не сте почитател на боядисаните стени, закупете плосък фурнир от изкуствен камък и го инсталирайте върху стените като плочки.

 

 

Дизайнерски мебели

 

Автентичното обзавеждане на спалнята в дворцов стил вероятно ще бъде най-трудната част от пресъздаването на темата. В средновековното обзавеждане няма нищо лесно. Леглата в замъците стоят високо над пода и обикновено включваха балдахини със завеси и драперии. За да направите декора убедителен, заложете на огромни мебели - обикновено направени от дъб или друга твърда дървесина. Интериорът трябва да е добре затъмнен и завесите обикновено са от кадифе или друг тежък плат.

 

 

Светлините

 

В разцвета на сградата на замъка, нито един рицар или дори крал, не е имал достъп до електричество, защото все още не е било изобретено. Освен обичайната камина, светлините от абажури, факли, свещи и газени лампи биха могли да се използват като средства за осветление. Като алтернатива, можете да получите същия вид, като използвате по-удобните флуоресцентни лампи с ниска мощност или светодиоди в версии за възпроизвеждане. Средновековното осветление може да бъде представено още чрез LED свещи или факли - поставени в глина, стоманени или месингови държачи върху маси и стени. Те предлагат подходящата атмосфера и за тях може да се използва обикновен полиран свещник от ковано желязо с електрически свещи, ако предпочитате по-богат стил, защото само богатите могат да си позволят достатъчно свещи за полилеи. Ако имате камина в спалнята, сте готови.