Спално бельо за болници

Не бива да се подценява ролята на битовия текстил в болниците, хосписите, центрове за рехабилитация и останалите институции в сферата на здравеопазването. С негова помощ стаята се трансформира, създава се уютна атмосфера и уникален облик на интериора в болничната институция. Какво мислите, че кара хората да седоверяват на грижите на една и съща институция от година на година? Не само качеството на обслужване или удобството на местоположението. Най-често отговорът на този въпрос е всичко в атмосферата и нивото на услугите.

 

Атмосфера

Компетентно проектираният интериор подчертава нивото на институцията, осигурява на посетителите чувство за хармония и създава естетическо удоволствие. Затова към изборът на стилистиката в интериорния дизайн, цветовата схема, текстурата на тъканите, моделите на спалните комплекти, завесите, одеялата и покривките трябва да се подхожда много внимателно. Изключително важно е, че красотата и типът материали е желателно да се съчетават с техните високи експлоатационни качества и дълготрайност.

 

Модни тенденции

Първото нещо, за което трябва да се мисли е, че всяка година популярността на естествените материали става все по-голяма. Наличието на синтетика във вътрешността на такива обекти за здравни грижи не е най-добрият възможен избор. Всяка година текстилните производители произвеждат спални комплекти от нови тъкани с интересни цветове и текстури. Често има цели колекции, в които вече са избрани придружаващи цветове. Такива тенденции се допълват, създавайки правилната атмосфера и провокират положително настроение и усещане за безупречен стил.

 

Едно от последните нововъведения са спалните комплекти, изработвани от естествени  материали. За разлика от традиционните тъкани, те осигуряват по-добра защита от заразяване и осигуряват почти 100% сигурност, защото материите им се третират допълнително с микробиологични субстанции, които имат антибактериален и антиинфекциозен ефект. В допълнение към обичайните чаршафи, калъфки и пликове могат да бъдат открити все повече спални комплекти, които се произвеждат по все по-нови и ефективни производствени техники. Те защитават матраците, олекотените завивки и възглавниците от вредното въздействие на UV-лъчите, намаляват статиката в помещението и имат отлични хигроскопични и абсорбиращи свойства. Те са пригодени да издържат на повечето почистващи препарати и химически избелващи вещества и са податливи на интензивно пране при висока температура.

 

Напоследък все повече онлайн магазини дистрибутират спално бельо за сферата на здравеопазването, произвеждано от български и чуждестранни фабрики. Те предлагат богат избор от битов текстил на бюджетни цени, като при по-големи поръчки се предлагат отстъпки.