Спално бельо с два плика

Вие отглеждате бъдещи Рембранд и Пикасо или може би децата ви обичат изкуството? Страхотно е, ако децата ви говорят, мислят и дори мечтаят в ярки и пъстри цветове. За да насърчите полета на въображението им и развитието на техния талант, проектирайте спалня тематично ориентирана към изкуството. Проектирането на спалня специално за деца или тийнейджъри може да превърне обикновеното пространство в уникална творческа среда. Превърнете празната спалня в истински шедьовър.

 

Включете цвят

Ако децата ви обичат изкуството, тя вероятно искат стаята им да е пълна с цвят. Заложете на спално бельо с два горни плика, което да е с артистично дигитално изображение, например или с отпечатък на картина на Густав Климт или Леонардо да Винчи. Изборът на два или три основни нюанса за работа поддържа яркостта на стаята, като същевременно насърчава сближаването навсякъде. Работа от парче вдъхновение, за да помогне на околните детайли да попаднат на мястото си. Вдъхновено от импресионизма спално бельо с две торби за завивки с изображение на любима картина може да превърнат леглата в стаята във фокусна точка. Нека зоната за сън е централната част и тя да направлява вашия избор на цвят за стените, абажурите, прозорците, килимите и мебелите. Бюрото с неочакван ярък цвят, като оранжево или зелено, добавя артистичен акорд на индивидуалност.

 

Създайте художествено работно пространство

Независимо дали вашият тийнейджър рисува платно или изучава история, създаването на творчески пространства за работа в цялата стая превръща стаята от проста зала за учене в студио за създаване на изкуство. Ако децата ви обичат да рисуват, монтирайте работна повърхност с място за материали: статив в ъгъла, сгъваема маса или традиционно бюро. Осигурете достатъчно работно пространство, като окачите дъска за бележки или поставите дъска върху стената за вдъхновение. Поставете столове за четене или пуфове в добре осветената зона, за да може децата да четата, да скицират и прочие.

 

Създайте художествена галерия

Създайте художествена галерия върху боядисаните цветни стени. Друг вариант е върху елегантните бели стени поставите картини в рамки. Покажете собствената работа на вашите тийнейджъри или направете заедно колекция с картини от различни художници. Използвайте качествени репродукции на известни художници или оригинали на не толкова известни независими художници. За традиционния облик на галерията, поставете всяка работа в по-сложна рамка и ги окачете в една хоризонтална линия. За по-бохемско настроение поставете изкуството в различни рамки и ги окачете в няколко групи.

 

Включете художествени аксесоари

Любителите на изкуството имат особено отношение към детайлите, а аксесоарите подобряват вдъхновената от изкуството стая. Може да подредите в детската стая дървени модели и фигури. Напълнете рафтовете с книги за изкуството и биографии на великите майстори, от Ботичели и Моне до Уорхол и Ротко. Поставете интерактивен декор в стаята, като например отворена купа от глина, купчина хартия или книга за оригами. С няколко добре подбрани аксесоара, ще създадете възможност за творчески растеж на малките любители на изкуството.