Спално бельо с дантела

Съвременното луксозно спално бельо с дантела може да ви помогне да актуализирате интериора във вашата спалня. Представяме ви няколко идеи, с които се надяваме да ви вдъхновим да създадете романтичен декор в класически стил.

 

Текстил и текстура

След като изберете основния цвят, добавете разнообразие от текстил и текстура в стаята, за да подобрите тактилния ефект. Романтично проектираната спалня изисква да бъде внимателно проектирана, затова обзаведете стаята с оригинални обекти. Закачете тънки или тюлени завеси, украсени с пищни цветя. Украсяването на леглото с балдахин и включването на дантелено спално бельо, наслояване от текстил и пищни интериорни възглавнички са отлична идея. Не пестете от възглавници - романтичните възглавнички са големи, пухкави и примамливи. Те създават атмосфера на лично убежище след дълъг работен ден. Ако таблата на леглото е прекалено сурова или обикновена, пребоядисайте или я подновете с нова от ковано желязо. Можете да тапицирате лист шперплат, като закрепите върху дъската цветна материя или тапицерия. По стените закачете произведения на изкуството с плътни рамки и величествени пейзажи.

 

Осветление

Осветлението отделя романтичната спалня от другите дизайни. През деня, отворете завесите и оставете слънцето да проникне в стаята и да я изпълни със светлина. С наближаването на вечерта стаята може да се осветява от слаби свещници, блестящ полилей или украсени абажури. Закупете няколко настолни лампи в античен стил, за да добавите зонирана светлина в по-тъмните ъгли. Избягвайте флуоресцентните светлини и синьото осветление в спалнята в този стил. Романтичната спалня трябва да излъчва топло жълто, розово и червено, което действа успокояващо и отпускащо.

 

Създайте атмосфера

За разлика от яркия съвременен дизайн или демонстративния викториански стил, романтичният дизайн съчетава практичността с лукса. Всяка вещ в спалнята има специфична цел. Например, повечето романтични спални съдържат малко мебели, но тези артикули са удобни и атрактивни. Скрийте съвременните удобства като стереоуредби и телевизори в шкафовете, които можете да оставите, когато не се използват.