Спално бельо за дома ми

Ако търсите вдъхновение за актуализация на вашата спалня с тази публикация ще ви дадем някои съвети за цялостно реновиране на вашето лично пространство. Ако създадете балансиран интериор, в който да постигнете хармония между пропорции, форми и цветове, то вашата спалня може да се превърне във ваше лично убежище от градската суматоха. Инвестирайте в ново спално бельо, покривало за легло, възглавнички и одеяла и ги координирайте със завесите и килима. Ето още няколко идеи: 

 

Кътово осветление

Точно, както избора на правилния цвят, с правилното осветление в спалнята може да се извърви дълъг път в създаването на спокойно и уютно пространство. Ключът е в използването на зонирано осветление. Опитайте се да инсталирате осветление, което да не е нито прекалено силно, нито твърде слабо. Отлична идея е да включите полилей като централно осветително тяло. Идеална възможност, ако искате да добавите декоративно докосване към стаята, е да включите още няколко осветителни тела в различните зони. Свържете полилея към превключвател за димер, така че стаята да е лесна за осветяване или потъмняване в зависимост от вашите нужди. Задачата на осветлението в спалнята обикновено се използва за четене в леглото, така че може а добавите и обикновени настолни лампи върху нощните шкафчета. Друга добра идея е да монтирате на стената лампи точно над леглото.

 

Погрижете се за прозорците

Спалнята е лично, интимно пространство, така че възможността да създадете преграда между стаята и външния свят е от ключово значение. През деня може да отваряте щорите, завесите или пердетата, така че естествената светлина да може да мине през тях и да придаде на стаята светло и просторно усещане. Нощем може да ги затваряте, за да може съседите и минувачите да не виждат какво правите в спалнята си. Поставянето на най-подходящите елементи на вашите прозорци ви позволява да контролирате количеството светлина и да запазите неприкосновеността на личния си живот. За луксозен, драматичен външен вид, може да инвестирате в завеси, изработени от разкошен материал като коприна или кадифе. Можете да връзвате тежките завеси през деня, така че слънчевата светлина да преминава и да озарява стаята. Ако предпочитате по-небрежен поглед, инвестирайте в обикновени щори в допълващи интериора нюанси. Отворете ги през деня и ги дръжте затворени през нощта.

 

Увеличете средствата за съхранение

Докато мекият цвят и правилното осветление могат да придадат на спалнята ви успокояващ вид, няма да можете да се отпуснете, ако пространството е претрупано и има много вещи навсякъде. Адекватното съхранение е от ключово значение, ако искате да го поддържате интериора чист и организиран. Пространството под леглото може да се използва като място за съхранение. Добро решение е да допълните интериора с гардероби и скринове. Отлична идея е да инвестирате в пластмасови кутии, етажерки с плат и плетени кошници, които се побират под леглото. Създайте допълнителна рамка в гардероба си, за да може да съхранявате дрехи, обувки и други предмети. Може също да искате да добавите шкаф за книги за съхраняване на книги, DVD-та и други елементи, така че да не се натрупват в купчина на пода. Ако спалнята ви е със скромни размери, етажерките и рафтовете на стените са ефективни, тъй като не заемат никакво пространство.