Спално бельо за детска градина

Спокойният детски сън е ключът към здравото и радостно дете. Създаването на всички условия за възстановяваща почивка и здравословен нощен сън е една от основните задачи на родителите. Изборът на спално бельо е само върхът на айсберга. Необходимо е да изберете разумно не само спалното бельо, но и одеялото, завивката, възглавницата и пижамата.

 

 

Разнообразието от комплекти спално бельо е свързано не само с избора на оцветяване и мотивите на модела. Продавачът веднага ще ви предложи опции с различни размери, принтове и цветове. Закупуването на спално бельо за детски градини впоследствие ще се превърне в проблем, ако не знаете точно от какво се нуждаете.

 

Как да изберем?

 

Изборът на спално бельо зависи от възрастовата категория и пола на детето, както и от размера на леглото. Спалното легло за люлката или кошчето е най-малкото, цветовете за момичето и момчето ще бъдат различни, а по-големите деца вероятно предпочитат сами да избират своето спално бельо.

 

За легло за детска градина са необходими комплекти, които се различават по размер. Преди да отидете в магазина, измерете матрака точно, за да закупите спалното бельо, олекотената завивка и възглавницата с правилния размер.

 

Добре е да се вземе предвид не само размера на спалното бельо, но и неговото качество. По време на сън нежната бебешка кожа ще влезе в контакт с материята и детето ще вдишва миризмата. Ако производителят е използвал нискокачествена материя и боя, тогава детето ще има здравословни проблеми.

 

Материалът за спално бельо с лошо качество впоследствие може да доведе до изпотяване, запаряване, зачервяване на кожата и дори алергии. Ето затова, закупуването на качествен спален комплект е изключително важно. Лошата тъкан се износва бързо, деформира се, губи яркостта на цветовете си и своя външен вид.

 

Спален комплект, боядисан с нискокачествена текстилна боя, може да остави следи по тялото на бебето или детето, да причини алергии, сърбеж, дразнене и обриви.

 

Спалното бельо може да бъде направено от естествени и синтетични тъкани. Ето най-популярните от тях:

  • памук (естествени фибри),
  • ранфорс памук (памук, естествени фибри),
  • сатен (плътно копринено влакно, едната страна на която е гладка),
  • полиестер (синтетични, меки влакна),
  • лен (естествени гладки влакна),
  • бамбук (бамбук, естествени влакна),
  • сатен лукс (плътни влакна, блестящи),
  • поплин (памук, копринени влакна).

По-рядко за изработка на легло за деца се избират коприна, найлон, крепон и бархет.

 

За да сте сигурни, че купувате спално бельо детска градина с добро качество, пазарувайте от доказани доставчици. Ние, екипът на е-магазина spalno-belyo.com, работим само с утвърдени фабрики и всички наши детски комплекти са прецизно проверени и сертифицирани.