Спално бельо платове

Спално бельо платове за домашен лукс

 

► Коприна – с естествена копринена материя може да се изработят разкошни комплекти спално бельо платове коприна. Тя е нежна, деликатна на допир и се води за една от най-скъпите тъкани, познати на човека.

► Сатенът е тъкан с много лъскава повърхност и се изработва със специален вид тъкане. Тъканта е гладка и може да се използва за подплата. От нея се изработва спално бельо платове евтино и качествено. Съществува и т.нар. сатенен ментенон - цветята се изтъкават, сякаш бродирани на тъмен или светъл фон; сатенен трианон – е материя с фон и мотив в контрастен цвят, който разполага с шарки върху тъканта, като например букети с цветя и листа; помпадур - е сатен в тъмни нюанси с тъкани мотиви със златист цвят.

 

► Жакард – от тази лъскава и фина тъкан може да се изработи спално бельо платове жакард. С такива изделия ще създадете класически декор и ще добавите към спалнята луксозно докосване

 

► Бархет - мек памучен плат с диагонално тъкане (сплитка лито), с по-малко релефна вътрешна страна. Тази оригинална тъкан се използва за плат за чаршафи бархет, детски дрехи  и други. Обикновено е рисувана с орнаменти. От тази практична и здрава тъкан се прави спално бельо платове комфорт и домашен уют.

 

► Дантелена тъкан - прозрачна ажурна тъкан с шарки, която се изработва чрез комбинация от сплит на нишки.

 

► Лен - конопен плат, груб и твърд на допир, използващ се предимно през летния сезон. Тази тъкан се използва за изработката на спално бельо платове лен, която е дишаща и позволява на въздуха да премине перфектно.

 

► Кепър - едър памучен, копринен или щапелен плат с диагонални ивици отпред.

 

► Крепон – Материя, от която може да си ушиете здраво и устойчиво на износване спално бельо платове крепон.

 

► Мерсеризираният памук - рафиниран памук с изискан блясък. В този случай цветовете стават по-ярки.

 

► Египетски памук – Той се отглежда по поречието на река Нил в Египет и има дълги, щапелни влакна. С него може да се създават първокласни комплекти спално бельо платове египетски памук, които се считат за луксозен клас битов текстил.

 

► Американ – може да закупите плат американ на едро и да си ушиете спално бельо за зимата. Този плат е плътен и здрав и спалните комплекти, завеси и др. от него ще ви служат дълго време.

 

► Хасе – Може да закупите такива платове за спално бельо-хасе 100 памук и да си ушиете с тях комплект спално бельо, декорни възглавнички и покривало за легло. Платът е непретенциозен на грижи и има всички свойства на естествените материи.

 

Ако се нуждаете от спално бельо платове единично за стаята на детето или тийнейджъра, може да закупите спално бельо платове детско. Един от най-популярните видове плат у нас е Памукът Ранфорс плат – за детски, бебешки и юношески продукти.

 

В магазинската мрежа се предлага голямо разнообразие от платове на едро за домашен текстил. С тях производителите изработват спално бельо платове за бебе, спално бельо платове за кошара, спално бельо платове за деца, спално бельо платове за единично легло, спално бельо платове за приста, спално бельо платове за спалня, спално бельо платове за  кингсайз и спално бельо платове за ъглови легла.

 

В случай, че си търсите спално бельо платове цена може да потърсите продукти от минали колекции като например, спално бельо платове аутлет. Едни от най-предпочитаните от българските купувачи комплекти са спално бельо платове жълто, спално бельо платове жълто и сиво.

 

Едни от най-известните бг фирми, които произвеждат подобни продукти са спално бельо платове Дилиос, спално бельо платове Яна Панагюрище, спално бельо платове Кетертекс, спално бельо платове Дитекс, спално бельо платове Роксима Дриймс, спално бельо платове Диана и други.

Сред най-харесваните от потребители дизайни са спално бельо платове Айфелова кула, спално бельо платове Еднорог, спално бельо платове Елза и Ана, спално бельо платове Животни, спално бельо платове Коледа, спално бельо платове Ауди, спално бельо платове Армани и пр.