Спален комплект с матрак

Когато имате предвид, че средностатистическият човек прекарва една четвърт от живота си в сън, има смисъл да започнете от самото сърце на вашата спалня - вашия матрак. Устойчивият на влага матрак трябва да предпазва леглото ви от влага. В същото време, влагоустойчивият матрак трябва да отговаря на хигиенните стандарти и да бъде лесен за почистване от замърсявания.

 

 

Друго качество, което е задължително за този тип продукти, е максималната лекота на използване на продукта от потребителя. Устойчивият на влага матрак не трябва да издава шум и да пречи на свободното преминаване на въздуха.

 

Защо имате нужда от влагоустойчив и качествен матрак? През последните години влагоустойчивите матраци се радват на голямо търсене. Тъй като на практика е невъзможно да се поддържа самият матрак в перфектно състояние - такива продукти няма как да не се замърсяват и е трудно да се премахне мръсотията, най-добрият вариант би бил влагозащитен матрак. Той е предназначен да предпазва основния продукт от влага, като го предпазва от проникване на разливи и други замърсявания. Много фирми произвеждат влагозащитни матраци на полиуретанова основа, а на повърхността те са съставени от 100% памук. Полиуретанът предотвратява навлизането на течността, но позволява на въздуха да преминава свободно, а памукът предпазва влагата от разпространение и осигурява комфортна среда за сън.

 

Ако е необходимо, влагоустойчивият матрак може да бъде покрит със специална защита срещу акари и болестотворни бактерии. Има огнезащитни опции на матраци, които не поддържат горенето. Във всеки случай изберете водоустойчив матрак, който може да се почиства и издържа на голям брой машинно пране с помощта на домакински и професионални почистващи препарати. Устойчивият на влага матрак е допълнително оборудван с еластични ленти, за да предотврати подхлъзването му.

 

Вашият среден матрак трябва да издържи между седем и осем години. Пролетта е идеалното време да помислите за инвестиране в нов матрак. Преценете кое е оптимално доброто разположение на леглото. Когато става въпрос за добър сън през нощта, според специалистите се препоръчва да разположите леглото си така, че да е далеч от вратата или прозореца. Това ще помогне за намаляване на всяка светлина, течение и влжга, която може да ви притесни, докато спите.