Ръководство за закупуване на спално бельо

Публикувана от vili 06.12.2018 0 Коментар(и)

Чувствате ли се объркани при търсенето на подходящото спално бельо за вашата спалня? Чувствате ли се объркани от броя на моделите? Не знаете какви са разликите между памук и памук Ранфорс? Ако е така, не се притеснявайте, защото този пост ще ви представи удобно ръководство за закупуване на спално бельо. С негова помощ ще ви бъде по-лесно да изберете най-добрите завивки, чаршафи и възглавници за вашата спалня.

 

Какво точно е броят на нишките?

Брой на нишките се използва, за да се определи количеството на нишките, които се намират на квадратен сантиметър от конкретен плат. По правило, колкото по-голям е броят на нишките, толкова по-фина и по-деликатна тъканта ще бъде на допир. Естествено, колкото по-гладко и нежно е вашето спално бельо, толкова по-качествено ще бъде. Следователно, най-добре е да закупите спално бельо, което има високо съдържание на нишки. Общо взето, стандартните памучни тъкани имат около 110 нишки, докато вариантите с по-високо качество започват от около 200 и продължават нагоре. Всички материи с брой на нишките над 200 обикновено се считат за луксозни. Това обаче не изчерпва всичко по темата. Не всички броеве на нишки са създадени по един и същ начин, така че ще трябва да имате предвид и цялостното качество на плата, тъй като броят на конците, който е направен от по-дълги влакна, е по-добър от комбинацията от по-къси и по-евтини влакна.

 

Каква е разликата между спално бельо от памук и такова от сатен?

Това е много често срещан въпрос. По същество естественият памук е натурално влакно, което се използва за производството на повечето памучни платове. Всъщност най-луксозния памук е този, който се добива в Египет. Той е известен в цял свят, тъй като има особено дълги, тънки влакна, които могат да се превръщат в прежди, които са фини, меки и невероятно издръжливи.

Когато се говори за Ранфорс с много добро качество, той обикновено е с висок брой и дължина на нишките. Той също така има уникалното качество да подобрява свойствата си с времето.

 

Съществуват ли пликове за завивки без копчета?

Много висококачествени пликове за олекотени завивки в наши дни се конкурират с традиционния френски "завършек", вместо копчета или ципове. Макар, че тези опции са далеч по-лесни за оправяне на леглото си, те изискват от вас да поставите правилно завивката, за да не ви се изплъзне още на първата нощ!