Oлекотените завивки

Публикувана от admin 15.01.2018 0 Коментар(и)

Когато става въпрос за това коя стая в дома ви е най-удобна, повечето хора вероятно ще отговорят, че това е спалнята им. Централният елемент на всяка удобна спалня е, разбира се, леглото. Най-удобното легло е това, което е снабдено с пухкава копринена завивка, гарантираща много добър нощен сън. Особено, ако живеете в студена зона, завивките са задължителни, за да ви е топло в леглото. Въпреки това, много хора се колебаят между това да си купят спално бельо от коприна, тъй като се притесняват от това, че изисква по-специфична подръжка.

 

Въпреки, че луксозните завивки не са толкова лесни за пране, сушене и гладене, колкото традиционните, те си струват допълнителното усилие. Ето всичко, което трябва да знаете за използването и почистването на завивките.

 

Какво представлява олекотената завивка? Тя се изработва обикновено от естествен, синтетичен или смесен текстил с високо качество. Обикновено тези завивки са с интериор от птичи пух, силиконова вата, силиконов пух или друг подобен материал. Екстериора се изработва от тъкани с висока честота на конеца. Хората, които са  алергични към пера, следва да изберат хипоалергенен материал.

 

Какво представлява пликът за олекотена завивка? Пликовете за олекотени завивки наподобявт калъфка за възглавница. Завивката се вкарва във вътрешността, като от  едната страна се затваря с копчета или цип.

 

Някои пликове за олекотена завивка са обикновени и се изработват от плат като чаршаф. Други се произвеждат от декоративни тъкани, за да завършат по оригинален начин украсата на спалнята. Можете да си купите такъв, който е с минималистичен, лаконичен дизайн или декориран с мотиви по ваш избор.

 

Всесезонните и зимни завивки са относително евтин начин да промените външния вид на стаята, без да инвестирате големи суми. Те също така са лесни за подръжка и съхранение.

 

Какви грижи е добре да се полагат за олекотената завивка? Хубаво е да се разклаща и  всяка сутрин след употреба. Това помага да се подържа пълнежа равномерно разпределен.

 

Когато олекотената завивка се използва често, ще се налага тя също да се пере. Хубаво е да се пере пликът на завивката толкова често, колкото чаршафите. Обикновено се препоръчва, зимната или всесезонна завивка да се пере в голяма, търговска перална машина. Препаратите, които се използват при химическо чистене могат да разрушат влакната на пълнежа. За предпочитане е завивката да се суши при не много висока температура на сушилнята.

 

Когато завивката е частично суха, я извадете и разклатете добре, за да разкъсате влажните клъстери на пълнежа. Закачете я на външен простор или стелаж в проветрено помещение, за да я изсушите напълно поне 24 часа, за да сте сигурни, че е напълно суха, преди да я сложите на леглото. Ако поддържате завивката по описания начин, тя ще остане свежа в продължение на години!