Митове за спалното бельо от естествената коприна

Публикувана от admin 08.11.2016 0 Коментар(и)

Когато решите да си купувате спално бельо от естествена коприна е добре да знаете някои неща. Тук ще ви запознаем с някои от митовете за нея:

 

Мит 1: Естествена коприна е много трудно да се разграничи от неестествената.

Това не е така. Необходимо е само да вземете със себе си запалка! Изтеглете няколко нишки от плата, който ви интересува и ги изгорете (като внимавате да не изгорите магазина) и веднага подушете - тя трябва да мирише на запален рог или коса. Полиестера се топи, а вискозната коприна тлее с миризмата на изгоряла хартия. Парчето изгоряла коприна може да се втрива в пръстите на ръцете, като обикновено парче въглища. Всеки уважаващ себе си магазин ще ви позволи да извършите тази проверка.

 

Мит 2: Спалното бельо от естествена коприна е скъпа.

Това не е съвсем вярно. Над $ 100 на квадратен метър може да струват копринените спални комплекти на известни европейски дизайнери, но в този случай плащате за марката и модния дизайн. Сам по себе си, материалът от пашкули на копринени буби (bombix mori) може да се намери и за достта по ниска цена в зависимост от плътността и текстурата.

 

Мит 3: Коприненото спално бельо винаги е гладко, лъскаво и хлъзгаво

Коприненият сатен наистина има гладка повърхност, която обаче, става по-скоро леко грапава (Този трик не минава при всеки материал от полиестер или вискоза.) след измиване в барабана на пералната машина. И освен това сред копринените платове имате и платове, които са много по-подходящи за спално бельо като: крепдешин (можете да изберете чаршафи с еластична лента, коприненият креп придава малко еластичност и по дължина и по ширина), мокра коприна (или коприната с кожен ефект на праскова върху кожата) са най-подходящи за тези, които много се мятат в съня си. Тази нежна матова тъкан не е толкова лесно да се изпързаля от матрака.