Микс от материи за меко и приятно спално бельо

Публикувана от admin 22.05.2018 0 Коментар(и)

Спалното бельо трябва да носи мекота, удобство и красота през цялата година. Така че е препоръчително, особено за стилните спални и за домакинствата, които предпочитат качество и стил за техния дом, да бъдат винаги в крак с най-добрите решения от производителите. В тази статия ще разгледаме няколко успешни микса от текстилни материи, които носят със себе си така търсените качества.

 

Сред много успешните микс от материи, се нарежда памучно-полиестерната смес, в една наситена текстура от 62 до 77 нишки на кв. см., която създава гладкост, мекота и силна устойчивост при бръчки. Тази материя е много подходяща като монохром, в стилни и елегантни цветове, неутрални по характер, за да пресъздадат една по-строга интериорна намеса. Обикновено комплектът е от чаршаф, две калъфки за възглавница, плик, в различни размери, така че да отговорят на стандартите при различните легла.

 

Перкал – нещо, което звучи странно на български, но изработката му от 100% египетски памук много бързо ще изтрие езиковата конотация. Перфектен за лятната спалня, защото има лек и ефирен ефект, дишаща материя, и хлад дори на пипане. За по-горещите летни дни в класически бял цвят.

 

Сатенът също има тази функция да елиминира триенето. Отново имаме чаршафи и спално бельо от 62 нишки кв. см., с много мек, почти кремав ефект, за неподражаем лукс за тялото и за цялата спалня.   

 

Копринената материя има своите критици, но и своите големи почитатели. Знаем, че копринените калъфки за възглавници имат чудесен ефект за кожата и косата, а тези качества се придават от целия копринен комплект спално бельо за тялото. Копринената материя елиминира до голяма степен триенето, което съществува при по-твърдите тъкани, така че това може да има положителен ефект върху съня. 

 

 

В този аспект, производителите на спално бельо, миксират памук и коприна в едно, за да получат нещо повече от самостоятелните качества на двете материи. Голямата популярност по света на този микс, дава ясна представа за успеха на крайния резултат.