Красиво спално бельо

Спалнята е мястото, където човек прекарва една трета от живота си. Нейният интериор трябва да бъде удобен и приятен за собствениците на съвременни жилища. Психолозите казват, че изборът на стил зависи от личността на човек.  Изборът на стил зависи от вкуса и индивидуалните предпочитания.

 

И така, представяме ви особеностите на красивото спално бельо, с което може да се създаде спалня в непреходен, класически стил.

 

С красиви спални комплекти може да се създаде перфектен декор, особено за консервативните, високопоставени хора. Смята се, че хората, които избират класическия стил, са:

           ✔️ ​богати хора, които ценят стабилността и традициите;

            ✔️ хора, които не обичат промяната и не преследват модните тенденции;

            ✔️ хора, които обичат спокойния начин на живот.

 

Функции на дизайна в класически стил

 

Класическият интериор обикновено е в ярки цветове. Стените, таваните и другите повърхности са декорирани с красиви довършителни работи, мебели и аксесоари. За вътрешна декорация се използват скъпи мебели с правилни геометрични форми и скулптурна елегантност.

Във всеки детайл преобладават спокойни тонове и отсъства всичко, което придава усещане за възбуда или динамика.

 

 

Ясни стени и тавани

 

Интериорът на класическия стил има ясни стени, покрити с плътна боя, скъпа мазилка или лентообразни тапети в цветове като светло бежово, бистро млечно, кремаво или бледо прасковено оцветяване.

За спалнята в този стил е характерна височина на тавана с обем на циментова замазка. Високият таван на такава стая привлича погледа с обемни барелефи от циментова замазка, украсени с обикновен цветен или геометричен орнамент. Обикновено те са разкошни и създават триизмерен ефект. Декорът не трябва да бъде оставен до състояние на мазилка - той може да бъде завършен с корнизи, изработени от съвременни полимерни материали. Това спестява време и пари.

 

Изящен текстил

 

Спалните комплекти за такива помещения обикновено се избират от тежка и скъпа тъкан, отлично драпирани или с обемни воали. Плътните тъкани могат да са украсени с:

         ✔️ тъкани с дантела;

         ✔️ блестящи тъкани

         ✔️ тъкани с бродерии

         ✔️ материи със златист брокат.

 

Завеси и килими

 

Завесите и килимите в класическия стил съответстват на цялостния декор. Краищата често са украсени с ресни. Това прави завесите луксозни и тържествени. Завесите, пердетата и килимите трябва да се комбинират със спалното бельо, покривалата за леглото, акцентните възглавнички и другите предмети в стаята, но без се сливат.