Копринено спално бельо

Призната като най-луксозната тъкан в света, коприната е отличен избор за спално бельо и предлага множество ползи за здравето и красотата, които изпъкват дори и пред най най-качествения египетски памук. Първо, открити в Китай преди повече от пет хиляди години, най-фини копринени нишки се произвеждат от копринени буби (Bombyx Mori),  по време на създаването на техните пашкули. 

 

Според водещите специалисти в коприненото спално бельо, чиито диапазони се отличава с богат списък от предимства, коприната е страхотен материал. Той е особено подходящ за страдащите от алергии, тъй като е естествено хипоалергичен и структурата му прави по-трудно размножаването на прах, което незабавно подобрява симптомите. Копринените влакна с двойна нишка, на допир напомнят на човешката коса, което ги прави идеалния материал за регулиране на телесната  температура. Дишаща, но изолираща бариера между вас и останалата част от околността, магическата копринена материя може да се използва целогодишно, тъй като поддържа хладна температура през лятото и топла температура през зимата.

 

Също така, съществена тайна за вашата красота, е че коприненото спално бельо прави чудеса за косата и кожата благодарение на аминокиселините, които присъстват във влакната. Тя помага за отпускане на нервната система, докато спите и може да направи бръчките да изглеждат по-гладки и естественият химически албумин, съдържащ се в копринените нишки. Той ускорява метаболизма на кожата, подпомагайки развитието и регенерацията на клетките на кожата. 

 

Коприната е влагоустойчив материал, който помага на кожата и косата да запазят своята естествена влага, която памукът може да абсорбира, което я прави особено подходяща за тези, които прилагат нощни кремове преди лягане. Качествата на коприната позволяват също така излишната влага и мазнини да се отдалечат от тялото, което ще гарантира, че косата остава суха, но се подхранва сутрин. Много от видовете копринени комплекти спално бельо се перат в автоматична домашна пералня, подобно на египетски памук.

 

Луксозните комплекти спално бельо могат да изглеждат на пръв поглед скъпи, но инвестирането копринена гама за вашата спалня може да превърне средата ви за сън в блажено и уютно пространство. Спокойни, че сте готови за следващият ден, изящното спално бельо от коприна е най-доброто което може да направите, за да си осигурите максимално качествен сън през нощта.