Кои са най-популярните видове спално бельо?

Публикувана от admin 10.03.2018 0 Коментар(и)

Основното правило да подържате спалното бельо като ново за дълго е да не го перете при повече от 40 градуса и да го сушите в сушилня със средна настройка на температурата. Когато купувате чаршаф с ластик е добре да бъде малко по-голям от реалната ширина и дължина на леглото, както и дълбочината на матрака, тъй като неизбежно след първите изпирания ще се свие, особено ако е изработн от 100% памук.

Най-популярните видове тъкани в наши дни са:

 

Памучните комплекти

Те се превръщат в стандарт за повечето хора поради това, че са дишащи, осигуряват отлична терморегулация и не предизвикват алергии. Комфортът е водещ фактор и следователно памукът е естественият избор за най-голяма част от хората. Органичният, обикновеният и египетският памук са трите стандартни опции.

 

Органичният памук в миналото се радва на голямо търсене в продължение на години, но не печели значителен дял от пазара. В резултат на това той е по-рядък и обикновено доста по-скъп.

 

Обикновените памучни комплекти се предлагат в голямо разнообразие от цветове, дизайни и модели. Те са много меки и след многократни пранета тяхната свиваемост не е голяма.

 

Египетският памук е по траен, по-устойчив и по-фин, въпреки че може да варира в мекотата на тъканта. Човек е добре да взима решение въз основа на това дали  качеството, броят на нишките и мекотата отговарят на неговия вкус. Те могат да варират широко сред всички тези памучни сортове.

 

Както физическите, така и онлайн магазините разполагат с търговски сътрудници, които могат да консултират потребителите и да им помогнат да изберат спално бельо според техните изисквания и желания.

 

Бамбукови комплекти

Те са чудесно допълнение към всеки дом и бързо набират популярност. Изключително меки и гладки, те са изработени от много бамбукови влакна или от смес от бамбук и памук. Спалното бельо от този материал абсорбира влагата 3-4 пъти повече от памука и да не позволява на бактериите да се размножават. Считан от мнозина за материал "ново поколение", текстилът за легло от бамбук предлага отличен комфорт по време на сън. Тези продукти, обаче, се перат със студена вода, тъй като бамбуковите влакна са по-деликатни от тези на памука.

 

Комплекти от полиестер

Спалното бельо от полиестерни смеси също набират все повече фенове в наши дни и се предлагат в неограничен избор на размери, форми и цветови схеми. Тези смеси приемат и задържат много добре текстилните бои и са известни със своите живи цветови палитри. Те не изискват гладене и затова са склонни да изглеждат гладки и свежи дори след многократни изпирания. Те обаче обикновено не са толкова меки, колкото памука и изглеждат по-тънки, когато спите под тях, тъй като нямат дишащи свойства, както естествените тъкани.