Калъфки за възглавници за качествен сън

Публикувана от admin 02.06.2018 0 Коментар(и)

От съществено значение за съвременната жена е да има добър и качествен сън, но и кожа на лицето, която да изглежда свежа и млада. В този смисъл производителите на спално бельо много добре усещат тази тенденция и освен, че се грижат за осигуряване на качествени завивки, отиват отвъд това и насочват проучванията си към материи, които могат да имат здравословен ефект върху кожата. В крайна сметка, всеки прекарва огромно количество време с лицето си залепено за правоъгълно парче плат, което така красиво нарича – калъфка за възглавница

 

Според експерти дерматолози, лежането върху тъкан, причинява определен вид пробив на микро ниво в кожата на лицето, която се превръща в причинител на акне. Непрекъснатото лежане върху тъкан, която не е подходяща може да се превърне в хроничен проблем, който постоянно да се замаскира с кремове и други мазила. Решението може да е в друг тип калъфки за възглавници, които имат по-лек и щадящ ефект върху кожата.

 

Друг важен фактор, който влияе върху здравето на кожата на лицето е – чистотата. В този смисъл смяната често на калъфката на възглавницата предотвратява натрупване на различни микроматерии и замърсители, които при чувствителна кожа пробиват нейната защита и причиняват още вреди. Така идват и усилията на производителите на спално бельо, и конкретно калъфки за възглавници, които трябва да осигурят материи с много по-здравословен ефект за кожата на лицето.

 

Памучната материя е един от начините да се постигне това, като разбира се през годините са разработвани различни опции. Есенциалните масла и сребърните йони вплетени в нишките се износват с времето, така че последната популярна опция е с чисто естествена намеса в нишките, които се изработват като на пластове, които имат функцията да се обновяват или заменят при обръщане на възглавницата, така че да не се задържат вредните микрочастици на повърхността. Този нов модел на производство, все още не е масов и по-скоро е патентен, но кой знае, може би в близко бъдеще ще стане по-масово използван. Дотогава, експертите съветват, че най-добрия приятел на лицевата кожа на дамите е чистата калъфка за възглавница.