Какво трябва да знаете за ортопедичните възглавници?

Публикувана от admin 13.10.2017 0 Коментар(и)

Ортопедичната възглавница е истински комфорт за мускулатурата на врата и раменете. Благодарение на нея сънят е особено отпочиващ, болките в гърба и врата изчезват, а мускулатурата се отпуска.

Всяка ортопедична възглавница се напасва индивидуално според извивките на тялото, а след употреба тя възвръща първоначалната си форма.

 

Как да изберете ортопедична възглавница?

 

Пробвайте преди покупка

Един търговец е добър не само, когато предлага добри продукти, но и тогава, когато консултира своите клиенти.

 

Започнете като лежите по гръб. Раменете да не бъдат върху възглавницата, а само да се опират в нея. Усещането за височината на възглавницата се определя от вашите килограми, дължината и извивката на врата.

След като полежите по гръб, се обърнете странично и в двете посоки наляво и надясно, за да проверите дали е абсолютни изправен гръбначния ви стълб, както и да сетите мекотата на бузите и ушните миди.

Според специалисти усещането трябва да бъде приятно твърдо, т.е. нито много меко, нито много твърдо. Възглавниците с гел се усещат твърде хладни.

 

Най-важната характеристика е позицията, в която спите. 

 

Така че, трябва да имате в предвид най-често заеманата поза. Не се препоръчва да спите по корем, защото тогава шийните прешлени се извиват повече от колкото трябва. Линията между първите и последните шийни прешлени трябва да бъде колкото се може по-права. Ако спите по гръб, шийните прешлени трябва да образуват естествената си S- образна форма. Ако спите настрани, възглавницата трябва да бъде по-плоска.

 

Много ортопедични възглавници имат различна извивка на всяка страна с различна височина, с цел да се гарантира най-добрата стойка при всички възможни пози на сън. Чрез тези извивки или вълни, както ги наричат, шията е добре подпряна, докато лежите.

 

Ортопедичните възглавници се правят от специални материали със стабилна форма, които да подпират достатъчно добре врата. Най-често се използват латекс, който е синтетичен или каучук. Също така се използва и студена пяна, като обикновено тя е полиуретанова или минерална.