Какво трябва да бъде спалното бельо?

Публикувана от admin 29.08.2017 0 Коментар(и)

Какви изисквания и разбира се характеристики трябва да има спалното бельо днес? Как да изберем правилният комплект? Това ще анализираме в тази статия.


Всеки от нас се нуждае от качествен и здравословен сън. Той ни зарежда с енергия, добро настроение и разбира се сила за целият ден. На първо място трябва да обърнете внимание на избора на спално бельо. По време на сън трябва да сме напълно обвити в деликатни тъкани. За това изборът е много важен.Основното тук е да знаете какви критерии трябва да покрива спалното бельо. На първо място – хигиена, тоест лесно да абсорбира и отстранява влагата и да не изисква много грижи. Едно от основните му качества на спалното бельо е въздушната пропускливост - кожата ви трябва да диша свободно. Тези свойства имат естествените тъкани като: памук, лен, коприна и т.н.


Особено внимание обърнете на трайността и здравината на тъканите както и тяхната плътност и качество. Спалното бельо трябва да издържа на многократни пранета, да не се свива и да не избледнява. Качествено спално бельо не се протрива и не му се появяват дупки. Разбира се нищо не е вечно, а дори и много висококачественото бельо ще придобие в един момент нетърговски вид.
 

От гледна точка на комфорта, трябва да усетите мекотата и нежното усещане за спално бельо. Трябва да е приятно на пипане, което ще ви помогне да се потопите в сладък сън. Също така не трябва да прилепва към кожата и да причинява дискомфорт. За хора с алергии спалното бельо трябва да бъде хипоалергенно.
 

Спалното бельо трябва да бъде избрано според големината на матрака, одеялата и възглавниците. Така че, когато се използва да не предизвиква неприятни усещания.
 

Относно дизайна всичко зависи от индивидуалните вкусове, характеристики и начин на живот на всеки човек поотделно. Психолозите препоръчват неутрални и меки цветове и нежни шарки. Всичко, което помага да се отпуснете и да заспите.