Какво е добре да знаете за пазаруването на спално бельо

Публикувана от admin 17.03.2018 0 Коментар(и)

Топлата вода и многократното пране със силни перилни препарати и избелващи вещества имат свойството да съкращават продължителността на живота на всяка тъкан. Каквато и да е причината, ако спалното бельо е спряло да ви носи и добро настроение, не е необходимо да чакате тъканта да се захаби и комплекта да придобие износен вид, а цветовете му да избледнеят.

 

Ако чаршафите и завивките ви вече не ви радват, з начи е време да купите нови свежи комплекти. Може би сте объркани от огромният асортимент? Този пост ще  хвърли малко светлина върху избора на най-подходящото спално бельо.

 

Първо, елементите се закупуват по един от двата начина - като готови комплекти или поотделно. Комплектите се състоят от долен чаршаф, плик и калъфки за възглавници. Комплектите за единично легло се предлагат само с една калъфка за възглавница, докато леглата персон и половина и спалня се предлагат с две калъфки за възглавници. Като алтернатива чаршафите могат да бъдат закупени поотделно, което означава, че избирате долния чаршаф, плика и калъфките по ваше желание. Това е особено добър начин за пазаруване за хората, които обичат да отделят време и им носи удоволствие всеки път да използват креативните си способности в украсата на спалнята.

 

Вторият важен момент е да знаете точния размер на леглото, за да се ориентирате при пазаруване по етикета и посочените размери – широчина и дължина.  В случай, че предпочитате да пазарувате и чаршафи с ластик е за предпочитане да знаете и дълбочината на матрака. Добре е да измерите много точно дълбочината преди купуване на чаршафи, които ще обхванат целия матрак. В продължение на много години, матраците са били практически с една и съща височина. Главният проблем на потребителите дълги години е, че чаршафите с ластик не са достатъчно големи, за да покрият матрака. Когато производителите на стоки за бита започват масово да произвеждат по-големи чаршафите, матраците също започват да се изработват в най-различни размери.

 

Третият момент, на който си струва да обръщате внимание, когато пазарувате е, че чаршафът с елестична нишка може да е много дълбок, но няма гаранция, че е направен с достатъчно голяма ширина и дължина, за да може да се притисне отстрани и да не се събира през нощта. Освен това, чаршафите и техните размери, които по начало трябва да са стандартни, при всяка марка се различават. Така че, независимо дали пазарувате от онлайн или физически магазин, ви е необходим опитен сътрудник по продажбите, който да ви консултира.