Как копринените калъфки ни правят по-красиви

Публикувана от admin 20.02.2018 0 Коментар(и)

Според последни данни британките обръщат все по-голямо внимание на копринените калъфки за възглавници. И причината е, че те помагат в борбата срещу бръчките

 

Коприната е известна от векове. Тя се произвежда повече от 7000 години. Но в последно време се използва и в помощ срещу нежеланите бръчки.
 

Безброй са причините, поради които копринената материя помага за красотата. Повечето хора спят само на една страна с лице към възглавницата и когато се събудят, се забелязват отпечатъци от гънките по лицето или набраздена кожа. А всички знаем, че с годините те все по-бавно изчезват, дори се появяват нови.

 

Памукът е една от най-предпочитаните материи, когато става дума за спално бельо, но той може да бъде абразивен и дехидратира кожата. Докато гладкостта на коприната предотвратява образуването на гънки, които биха се отпечатали на лицето. Освен това, в коприната не може да попие вечерен крем за лице, когато се използва такъв.

 

В коприната има антиоксиданти, а те от своя страна също противовъздействат на стареенето на кожата. Копринените буби се хранят с черница, а тя съдържа в себе си около 80 процента антиоксиданти повече от супер храните, каквито са боровинките, например. Тези антиоксиданти подпомагат възстановяването на клетките.
 

Също така в коприната се съдържа вид протеин – серицин. Този протеин се вързва с кератина в кожата и косата и по този начин се образува бариерен слой, благодарение на който влагата в кожата се задържа и се получава противостареещ ефект.
 

Копринените калъфки за възглавници не само предотвратяват стареенето на кожата, но и се грижат за косата. В това ни уверяват много жени, които спят на такива калъфки. Те се твърдят, че косата им е придобила повече блясък и е станала по-здрава.