Как да създадете сканди стил в спалнята?

Скандинавците знаят как да създадат спокоен и релаксиращ интериор в своя дом. Тъкмо затова скандинавския стил се счита за една от основните тенденции в интериорния декор, която приветства всичко, което се свързва с уелнес, комфорт и удовлетворение. 

 

 

Подберете внимателно цветовата схема

 

Избягвайте смелите цветове, за да не развалите спокойната обстановка. Една неутрална (но също толкова стилна!) цветова схема може да се създаде с неутрална палитра от сиви, бели, кремави и топли, по-тъмни тонове. Това помага за освобождаването на ума, насърчавайки настроението за почивка и релаксация. За да добавите визуален интерес, опитайте се да смесите различни мотиви и текстури. Ръчно изработени одеяла и декоративни възглавнички, съставени от естествени прежди и винтидж дървени мебели правят интериора по-убедителен, докато все още се придържат към скандинавската естетика.

 

 

Създайте релаксиращо настроение

 

Датчаните не могат без свещи. Всъщност те изгарят повече свещи на глава от населението, отколкото всяка друга нация на континента и ние не можем да ги обвиняваме! Топлата мека светлина на свещта придава много по-уютна атмосфера от суровото изкуствено осветление. Използвайте ги великодушно върху камината, нощното шкафче или плота. Свещите могат да стоят самостоятелно, върху свещник или в керамични форми. Изкуствените свещи са чудесна алтернатива, ако се притеснявате за опасност от пожар или капки восък върху мебелите. Ако решите да заложите на  ароматизирани свещи, заложете на традиционни северни видове и не забравяйте да ги издухате преди лягане. Една добре оборудвана библиотека с класически четива ще свърши чудесна работа особено, ако целите да създадете пространство, в което да се усамотявате. 

 

 

По-малко е повече!

 

Скандинавският интериор се дефинира с чисти линии, елегантни мебели и поддържане на повърхностите без претрупване. Организирайте вашите вещи  библиотеки, секции и вградени рафтове и попълнете пространството с големи дивани и фотьойли. Може да държите вашите допълнителни одеала и възглавници подредени по естетичен начин  плетени кошове или места за съхранение от плат, скрити от погледа.

 

 

Отпуснете се и изключете неприятностите

 

Сканди стилът ни връща обратно във времето преди човечеството да използва  телефони, телевизори и таблети. Прегърнете настоящето и компанията на любимите си хора, като замените технологиите с уютни предмети. Помислете за пейки, диванче до прозореца, големи подови възглавници или кресла, които са разположени едно срещу друго. О, и не забравяйте виното. Нищо не може да замести виното, ако желаете интимна обстановка с близките си хора.