Как да се подготвите за гостуване във вашия дом?

Направете така, че гостите, които ще отседнат у вас, да се чувстват като у дома с нашите съвети.

 

Ако ви предстои ваши гости да пренощуват у вас, ще искате да сте сигурни, че стаята за гости, е подготвена за предстоящите нощувки. Ето четири неща, които следва да имате предвид, когато подготвяте вашето пространство.

 

Осигурете достатъчно място за съхранение

Първото нещо, което повечето гости искат да направят, когато пристигнат, е разопаковането на багажа си, затова направете пространството възможно най-приветливо, като внимателно почиствате стаята и освободите място за техните лични вещи. След това превърнете гардероба в спалнята за гости в място, в което те да поставят вещите си така, че да се чувстват като у дома. Добавете кадифени закачалки и дъска за гладене. Основното е да има пространство за техните. Инвестирайте в платнени рафтове, които могат да създадат допълнително място, така че вещите да са надеждно подредени. Получавате допълнителни бонус точки, ако им предоставите шкаф за обувки.

 

Актуализирайте спалнята за гости

Осигурете на гостите си много почивка с нов комплект възглавници, удобни чаршафи с ластик и допълнителни одеяла, сгънати в подножието на леглото. Нощното шкафче също трябва да бъде снабдено с нощна лампа, стек с книги и красива бутилка с вода. И тъй като въздухът може да изсъхне през по-студените месеци, е добре да добавите овлажнител или керамичен дифузер. (Вариантите нощно осветление, променящи цвета се, са най-добрите!)

 

Освежете банята

Банята е препоръчително да бъде също толкова приветлива, колкото и спалнята. Осигурете им приятно усещане на СПА-център с нова серия хавлиени кърпи, подходяща пяна за баня и нови дозатори за сапун и лосион. Също така е добра идея да попълните кошница с тоалетни принадлежности (четки за зъби, спрей за коса, шампоани, балсам, бръсначи и т.н.), в случай че гостите ви забравят да вземат със себе си. Оставете резервен сешоар за коса и ароматизирана свещ или маслен дифузер на плота, за окончателно приветлив поглед.

 

Довършителни щрихи

Накарайте ги да се почувстват като вкъщи с умни довършителни щрихи. Поставете купа с плодове (те ще бъдат гладни след дългото пътуване), актуални списания, свежи цветя и ръчно напишете вашия Wi-Fi код върху карта. Също така, отлична идея е да им оставите плюшен халат и комплект чехли, които могат да носят в къщата и да вземат със себе си, когато си тръгнат.