Как да придадем романтика в интериора на спалнята с помощта на спалното бельо?

Публикувана от admin 03.05.2017 0 Коментар(и)

Спалнята е едно от най-личните пространства в дома. Атмосферата в нея трябва да бъде спокойна и приятна, за да предразполага към почивка и релакс. Но в същото време спалнята е и любовно убежище и декорът в нея успешно следва да отразява и тази й функция.

Един от начините да внесем повече романтика в интериора на спалнята е да подберем правилно спалното бельо.

 

По отношение на материите, всичко е въпрос на индивидуални предпочитания. Обикновено за особено възбуждащ и предразполагащ към любовни ласки се счита сатенът. Той е нежен, гальовен към кожата и наистина е удоволствие човек да се потопи в неговата мекота. Разбира се, другите материи също могат да се окажат не по-малко подходящи. Лененото спално бельо, например, се предпочита от немалко хора, защото и ленът има славата на една от най-подходящите материи, с които да се застели любовното ложе.

 

Цветовете и принтовете са другите важни детайли при избора на романтично спално бельо. Според асоциациите, които желаете да внушите може да използвате разнообразие от цветови съчетания.

Черно и червено е класическа комбинация за разпалване на любовната страст, но изобщо не е задължително да залагате единствено на нея. През студените зимни месеци може да постигнете много добър ефект благодарение на жълто-оранжевите нюанси, които да придадат неповторим уют и топлина. За летните нощи се препоръчват "разхлаждащи" съчетания между студени цветове - тюркоаз, светло синьо, морско синьо и други.

Спалното бельо в бордо е друг класически избор, с който никога няма да сгрешите.

Ако искате да наблегнете на нежността, тогава заложете на бялото, розовото, пясъчното или различни комбинации между тях.

 

Що се отнася до принтовете, това също е въпрос на личен избор. Класически романтични принтове са тези с рози или сърчица. Но не се ограничавайте единствено с тях, а експериментирайте и изследвайте внимателно емоционалното въздействие, което тези експерименти постигат. Това е най-сигурният начин да постигнете максимален резултат.