Как да купим "правилното" спално бельо

Публикувана от admin 25.08.2017 0 Коментар(и)

Качеството на съня пряко зависи от това дали спалното ви бельо е качествено или не, което използваме за сън. За това изборът ви трябва да е направен с голяма осторожност.

 

И така качествено и удобно спално бельо – какво е това?

 

Първото, което е важно за избора на своето спално бельо е трайността му. Не е важно само как се грижите добре за него, но и да покажете мъдрост и селективност още в процес на неговото придобиване. Най-добре е със съвсем хладен ум първоначално разграничавайки се от невероятните разцветки и да се съсредоточите основно върху факта, че сте дошли да закупите висококачествено спално бельо. Големите търговски центрове и популярни текстилни магазини са обикновено подготвени да да дадат възможност на своите потенциални клиенти така наречените образци за витрината в случай, че клиентите не само поискат да видят продукта, но и да го докоснат. Такава възможност не я пропускайте никога. А дори и да не разбирате съвсем от тъкани и да не се доверявате никак на консултантите се доверете на собствените си усещания за допир-  тъканта на спалното бельо трябва да е приятна, когато се докоснете до нея.

 

Важна характеристика на спалното бельо също така е и неговата плътност, от която и зависи това до колко ще бъде траен продукта. Високо качественото спално бельо в един идеален случай трябва да има до 500 бода на всеки квадратен сантиметър от плата, а преплитанията не трябва да са по-малко от 60. Освен ако не искате то да се разплете след първата употреба.

 

Друг показател за качество е цветът на тъканта на спалното бельо. Идеалното спално бельо е качествено боядисаното - това, при което разликата между оцветяването отпред и отзад да е незначителна. В противен случай, спалното бельо е вероятно бързо да избледнее още при първото изпиране.