Как да изберем спално бельо за лятото?

Публикувана от admin 06.04.2018 0 Коментар(и)

С всеки нов сезона искате нещо ново. Поглезете се, като закупите ново спално бельо. Ярки наситени цветове, изобилие от принтове, прохладна, дишаща материя - какво би могло да бъде по-съблазнително? Предизвикателството да оставите в миналото сивите зимни дни може да бъде много просто чрез закупуване на набор от спално бельо за лятото. Разберете какво да търсите при покупката, като прочетете този пост.

 

Платовете на летните комплекти

Спалното бельо от памук винаги се оценяват заради ненадминатото си качество. Памукът е естествен материал, който е много приятен за тялото. Памуктъ има само един недостатък – изисква гладене. На това спално бельо можете спокойно да си почивате и на топлина на 40 градуса. Фактът, че при памукът въздухът преминава свободно, позволявай на тялото ви да "диша" и възпрепятства развитието на патогенната микрофлора. За летния период от време това е отлична опция.

 

Бамбуковото спално бельо е може би една от най-добрите възможности за лятното часово време. На допир то наподобява копринена тъкан, но не се хлъзга. В допълнение, спалното бельо от бамбук има естествени антисептични свойства, което му позволява да има бактерициден ефект. Влагата на тялото, която се изпарява, се абсорбира в тъканта, оставяйки повърхността суха.

 

Комплектът спално бельо от сатен ще бъде не по-малко практичен и интересен избор. От сатен се произведат много висококачествени продукти. Освен това, тази тъкан е много устойчива на износване. Сатенът перфектно абсорбира влагата от тялото, позволявайки на тялото да "диша".

 

Като една достъпна опция е комплекта от памук Ранфорс. Ако се грижите правилно за тъканта, тя ще продължи дълго. Памучната тъкан е приятна на пипане и лесна за подръжка, но е малко по-твърда от обикновения памук.

 

Ако имате алергия към естествените тъкани, може да изберете спално бельо от изкуствени тъкани. С комплект от полиестер или акрил може да ви е топло, но пък те се усещат леки, нямат нужда от гладене и запазват текстилните си багрила ярки по-дълго.

 

Цветова палитра на летните комплекти

Вече дълго време асортиментът от спално бельо е толкова страхотен и с голямо разнообразие от цветове, че не е проблем да изберете комплект за себе си или като подарък за ваши близки.

 

През лятото изберете спално бельо с ярки цветни отпечатъци, които напълно съответстват на лятното ви настроение. Ако зимата за бельото за легло е по-подходящо нещо в тихи и приглужени цветове, но топло и уютно, то за лятото заложете на ярки цветове и прохладни материи.

 

През последните няколко години, най-силна е тенденцията с отпечатъци с голям модел, измествайки малките фигурки.

 

В контекста на теорията за цветната терапия, според психолозите, изборът на зелено или на един от нюансите на синьо ще ви позволи бързо да се отпуснете и да заспите.

 

Одеяло вместо завивка

Напоследък се произвеждат все по-често летни завивки, където се използва леко одеяло. Тези завивки са тънки и изключително подходящи за летните горещини. Допълнителен плюс на летнте комплекти е, че те напълно съчетават всички елементи: калъфки за възглавници, чаршаф, възгланица и одеяло, като са завършени в един стил и обща цветова схема.

 

Избирайки спалното бельо за топлите месеци, отделете малко време за да направите най-добрия избор и комплекта ще ви служи вярно после дълги години.