Как да изберем правилната завивка?

Публикувана от vili 08.12.2018 0 Коментар(и)

За да разберем коя е идеалната олекотена завивка за нас е необходимо да се съсредоточим върху индивидуалните характеристики на тялото. За да бъде завивката удобна, трябва да имате равномерна температура по време на сън, така че дебелината на завивката и способността й да поддържа топлината са много важни при избора. Тя трябва да е лека и мека, което се отнася до използването на качествен пълнеж (завивката може да бъде изключително лека).

 

При избора на завивка е много важно да се вземе предвид сезонността. Така че, за летните жеги по-леките модели са по-подходящи, а в студения период се препоръчват зимни опции. Под правилно избрано изделие не се получава ефект на студено или горещо, а се усеща добра топлопроводимост. Правилно избраната олекотена завивка осигурява естествена циркулация на въздуха, което спомага за поддържането на комфортен сън през цялата нощ.

 

За да удължите живота на завивката, я разклащайте често, редовно я проветрявайте на открито в топло, сухо време. Това ще позволи на пълнителя да възстанови формата си и да се изправи. По тази причина нашите баби са изваждали техните възглавници и одеяла през лятото на слънце.

 

Когато завивката не е достатъчна, може да използвате допълнително одеяло. Вълната има своите лечебни свойства: лекарите препоръчват вълнени одеяла за тези, които често страдат от настинки, ревматизъм, остеохондроза, заболявания на опорно-двигателния апарат. Одеялата от вълна осигуряват суха топлина без прегряване, освен това лесно попиват потта и позволяват на влагата бързо да се изпари. Преди време одеялата от камилска вълна са били много популярни в световен мащаб, но сега те са заменени от кашмир, като най-ценните са онези, изработени от фино мерино. Такава вълна е мека по своята структура и е особено еластична.

 

Отделно, човек е добре да обмисли дали да използва и електрически одеяла. Бъдете много внимателни с тях! Не оставяйте детето само с такова "устройство" и винаги внимавайте дали сте го изключили преди да си легнете.

 

На пазара в наши дни съществуват и одеяла от изкуствени и синтетични влакна. Ацетат, вискоза, полиамид могат да се намерят, както в чиста форма, така и като допълнение към естествените тъкани.. Експертите съветват да се вслушвате винаги във  вашите собствени желания, да обичате себе си, да бъдете спокойни и да се грижите винаги съня ви да бъде приятен, дълбок и много сладък, естествено с удобни и уютни завивки!