Избиране на най-подходящото спално бельо

Публикувана от vili 21.11.2018 0 Коментар(и)

Всички сме съгласни, че луксозното спално бельо изглежда чудесно и ви помага да постигнете добър нощен сън. Същевременно на пазара има толкова много прекрасни дизайни и тъкани, че е трудно да се разбере кое е точно за вас.

Човек прекарва около една трета от живота си в леглото, така че изборът на приятно и удобно спално бельо е доста важен.

Ето някои съвети, които трябва да имате предвид при разглеждането на онлайн каталози в съвременните електронни магазини:

 

Предпочитате топлината пред това да ви е студено

Важно е да спите в добре проветрена, тъмна и тиха обстановка, но ако усещате студа лесно, е добре да изберете спално бельо, което ви помага да се затоплите по-лесно. Памучните материи са топли и уютни. Нещо повече, те не се мачкат толкова лесно, колкото някои други тъкани, така че с тях можете да намалите и времето за гладене.

 

Предпочитате студа пред това да ви е горещо

Някои хора са обратното и за тях няма нищо по-добро, пред това вечер да се плъзгат в хладно, свежо и чисто легло. В този случай, се откажете от памучните тъкани и заложете спално бельо, което имате гладка и прохладна тъкан.

 

Искате да регулирате естествено температурата на тялото си

Повечето хора поне веднъж в живота си са страдали от "нощни изпотявания". Това означава да се събудите и да откриете, че тялото ви е напълно потънало в пот без видима причина. Всъщност, прегряването през нощта е състояние, което засяга до 40% от хората в даден момент. Въпреки това, като промените плата на вашето спално бельо, можете да намалите шансовете за неприятното състояние. Използването на бельо, изработено от естествени влакна, може да помогне на тялото ви естествено да регулира температурата си през цялата нощ. Коприната, например, е естествено пореста и абсорбираща тъкан, която е подходяща за целогодишно ползване. Също така, е устойчива на акари и молци, а също така е лесна за съхранение. Друга натурална тъкан от влакна е ленът, който също е силно абсорбиращ и помага да се изтегли топлината от тялото. Ленът е хипоалергичен плат, който е страхотен за тези, които страдат от астма, плюс това естествено отблъсква насекомите.

 

Търсите трайно спално бельо

Най-добрият начин да направите вашето спално бельо идеално именно за вас, е да изберете качествени продукти и да започнете да се грижите за тях добре. Тъканите като памука и неговите производни, например, са издръжливи и могат да се справят с по-високи температури на пране. Добре е, обаче, винаги да сте сигурни, че спазвате правилно инструкциите за пране, за да запазите спалното бельо в добра форма. За всякакви деликатни материи, като коприна, преди да поставите комплекта в пералнята, прочетете инструкциите на производителя. Материи с по-високо съдържание на нишки ще бъдат по-трайни и ще бъдат по-малко склонни към свиване. Някои тъкани дори се подобряват с възрастта, като памука става дори по-мек и пухкав. Стремете се да перете вашето бельо ежеседмично и да използвате лек препарат, който да не е агресивен към материите и кожата ви. Ако сушите чаршафите си в домашна сушилня, го правете на слаба програма и ги извадете, преди да са напълно сухи, като ги оставите да изсъхнат естествено.