Интересни факти за спалното бельо

Публикувана от vili 10.12.2018 0 Коментар(и)

Известно, че прекарваме една трета от живота ни в леглото. Казвали са ни го многократно отново и отново и отдавна вече знаем, че инвестирането в добро легло и матрак са задължителни за спокоен нощен сън. Но мисълта за това, в което спим, обикновено свършва там.

 

 Спалното бельо е последното парче на пъзела за идеалния сън. За жалост качеството, достъпността и функционалността често са по-важни от самия стил. За много хора луксозното спално бельо може да изглежда точно това, което за други е задължително. Когато обаче осъзнаете колко е важен добрия нощен сън и как той може да се отрази на следващия ден,то ще разберете, че то е нещо, в което е добре да инвестирате.

 

Няма никакво съмнение, че нощният сън между 7 и 8 часа води до по-продуктивен и енергичен ден. Той повишава настроението и имунната система и също така е доказано, че спомага за ускоряване на метаболизма ви и е условие за по-дълъг живот. Вашето спално бельо е част от леглото и е в постоянен контакт с вашата кожа и следователно трябва да бъде един от вашите приоритети при актуализиране на вашето пространство за спане. 

 

Египетският памук и коприната често се наричат ​​най-луксозните материали за спално бельо и за това си има причина. Макар, че те обикновено се придружават от високи цени, ползите далеч надхвърлят стандартните памучни и полиестерни материи, които доминират в търговската мрежа.

 

Копринените завивки се избират от онези, които предпочитат да се заобикалят с помпозни, луксозни неща. Има и комбинирани варианти, съчетаващи памук, лен и копринени влакна.  

 

Модерните синтетични олекотени завивки и одеяла могат да се похвалят с голямо разнообразие от цветове и дизайни, но никой не може да гарантира тяхната екологична безопасност. Като правило, синтетиката може да провокира развитието на алергични реакции и за това не се препоръчва за хора, страдащи от заболявания на дихателната система.

 

Друг популярен вид завивки са вълнените. Произвеждат се от кашмир, овча вълна, камилска вълна и мохер. Тези продукти затоплят добре и са известни с тяхната издържливост. Въпреки това, подобно на синтетичните опции, те са способни да причинят алергии, а освен това са доста взискателни на грижи.

 

Почитателите на естествени тъкани често обръщат внимание на памучните завивки и одеяла. Тази опция е екологична, хипоалергична и лесна за поддръжка. В същото време е трудно такива продукти да се нарекат трайни.