Хавлия за кръщене

Кърпите за кръщене обикновено са украсени с обикновена или цветна бродерия. Това могат да са популярни за православието символи като кръстове, ангели и различни орнаменти. Хавлиите за кръщене са в универсални цветове, а бродерията може да бъде в цветове като: бяло, мляко, злато или сребро. Такива кърпи ще отговарят на дете от всякакъв пол. Кърпите за кръщене за момичета могат да бъдат украсени с розова дантела, волани, бродерия с персонализирани елементи – цветя, пшенични класове, феи, сърца, гълъби и други. Моделите за момчета могат да бъдат допълнително украсени със сини или зелени шарки. Те също могат да изобразяват орнаменти като надписи, имена, звездички, лозя, мечета, зайчета, корони, етнически мотиви и други.

 

Как да изберем кърпа за кръщене?

Когато избирате кърпа за кръщене, препоръчваме да обмислите следните параметри:

  • размер и форма - в зависимост от възрастта на детето и предназначението на кърпата (голяма, малка, квадратна или правоъгълна);
  • дизайн - предпочитание за декорация, съответстваща на пола на детето.

Повечето кръщелни кърпи имат стандартни размери, като обикновените правоъгълни кърпи за баня и са съответно 70х130 см и 100х150 см. Те се използват за кръщене на деца на около една година. Най-големите кърпи 100х150 см са подходящи и за тийнейджъри и възрастни. Ъглите на кърпите за новородени обикновено имат квадратна форма - от 90х90 см, украсена с инкрустация и от 105х105 см, завършена с дантела.

Стандартният размер на малка кърпа за подарък на свещеника обикновено е за лице - 40х70 см. Предлагат се отделно и в комплекти заедно с голяма кърпа. Разбира се, размерите могат да бъдат променени по ваше желание.

 

Колко струва кърпа за кръщене?

От нашия магазин  spalno-belyo.com може да закупите хавлии за кръщене, както поотделно, така и в комплект с текстилни аксесоари за кръщене. Ние предлагаме нашите продукти на цена на производител, така че цените за цялата гама, са оптимално достъпни.

Ако се интересувате от евтини кръщелни кърпи, тогава можем да предложим висококачествени български и вносни модели с православни кръстове с различен дизайн, украсени с модерно бродиращо оборудване – бели, пастелни или неутрални.

В средната ценова категория - квадратни хавлиени кърпи и кърпи с качулки българско или европейско производство, ка завършени с елегантна подаръчна опаковка и сатенена панделка. Кръстът обикновено е бродиран на качулката, покрит с хавлиена подплата отвътре.

Моделите от премиум сегмента – хавлии за кръщене, произведени със и без качулки, са украсени с бродерия и ажурна или памучна дантела.

Можете да си купите бебешка кърпа за кръщене на минимални цени без посредници от уебсайта ни. Доставката се извършва незабавно до всички региони на страната.