Детско и бебешко спално бельо и подходяща температура за сън

Публикувана от admin 10.11.2017 0 Коментар(и)

Всяка статия, която се отнася за детско и бебешко спално бельо трябва да започва с един важен съвет. Не позволявайте условия за вашето бебе да спи на прекалено топло и да презагрее, нито оставяйте включен вентилатор в стаята. Същото важи за децата, но те вече могат да говорят и сами ще ви кажат когато им е прекалено топло и не могат да спят от това. Затова и когато избирате детско спално бельо или бебешко спално бельо винаги се интересувайте от това как материята реагира в съприкосновение с детската среда за сън и неговото тяло.

 

Защо именно не трябва да се позволява прекалено затопляне или да се предизвиква изкуствено охлаждане на въздуха в бебешката и детската стая. Нашият вътрешен часовник контролира температурата ни. В този смисъл обикновено, температурата на човек е най-висока през деня (без да преминава границата) когато той е най-жизненоспособен и съвсем естествено тя започва да спада през нощта, за да може тялото да влезе в режим на сън. Така рано сутрин преди изгрев, температурата на човек е най-ниска като показатели. В този смисъл, не е нужно да се престараваме когато дойде време да мислим за това как да осигурим комфорт на децата и бебетата. Достатъчно е просто да намерим подходящото спално бельо за тях и да осигурим необходимите условия за качествен сън.

 

Принципно съветите на експертите са за температура в стаята от 15 до 20 градуса за възрастни, а за деца и бебешка стая може да се покачи на 17-22 градуса по Целзий. Много е важно обаче да се отбележи, че това са относителни стойности. Чрез подходящото спално бельо вие можете да допълните добрата стайна температура със завивки, които пазят топлината през зимата и поддържат относителна хладна среда за сънпрез лятото. В този смисъл, ако нямате опит, разчитайте на консултация с търговците на детско и бебешко спално бельо, така че да ви  предложат и да ви дадат съвети за различните сезони.