Цветът на спалното бельо оказва влияние върху съня

Публикувана от vili 25.11.2018 0 Коментар(и)

Какво цвета влияе на вашето настроение? Дизайнерите са единодушни, че бялото спално бельо също допринася за по-спокоен сън. В крайна сметка трябва да има причина толкова много хотели да изберат красиво бяло бельо за своите хотелски стаи. Белият цвят е успокояващ и релаксиращ, което предразполага ума ви да бъде в правилното състояние, за да заспите бързо. Бялото, също така, създава илюзията за пространство и отразява най-добре светлината в стаята. Това го прави особено добър избор за по-малки или по-тъмни спални.

 

Едно от притесненията, които потребителите често имат, когато става дума за закупуване на спално бельо, е да го запази свежо и чисто. Добавянето на лек десен в друг лек и светъл цвят може да помогне за поддържането на чист и свеж вид, въпреки че то също ще се нуждае от редовно пране, за да се предотвратят замърсявания и прах. Ако се получат петна върху вашите бели чаршафи, използвайте препарат за почистване или такъв за отстраняване на петна, който съдържа оксидирана белина, тъй като не е толкова агресивно, колкото обикновената белина.

 

Един от най-честите начини за замърсяване и образуване на петна на красивото ви ново спално бельо е чрез грим, затова се уверете, че правилно почиствате лицето си и измивайте ръцете си преди лягане. Интересното е, че много ежедневни кремове и лосиони, които поставяме на лицето и тялото си, съдържат оксидиращи агенти, които могат да избелват чаршафите ви, но ако имате бяло спално бельо, това няма да е проблем!

 

Поддържането на битовия текстил чист и свеж, когато не се намира върху леглото, също може да е притеснение за някои хора. Уверете се, че комплектите ви са сгънати равномерно и се съхраняват в чисто, сухо и хладно място. Подредете всички повърхности с хартия без печат - това ще предпази елементите от пожълтяване при съхранение. Пластмасовите кутии трябва да се избягват, тъй като пластмасата улавя влага и може да причини плесен. Ако търсите качествено спално бельо, проверете някои от страхотните продукти, които се предлагат в уебсайтовете.