Чаршафи акари

Всеки знае какво са праховите акари и как те имат склонността да се разпростаняват в нашето лично пространство. В този пост ще ви дадем някои изпитани съвети за грижа за спално бельо и предпазване от колониите от акари и болестотворни микроорганизми.

 

 

Съвети за грижа за спалното бельо срещу акари

 

Красиво спално бельо, луксозни хавлиени халати, уютни кърпи и хубав мек килим под краката ви ... Всичко това са отличителните черти на модерния битов текстил.

 

Качествените чаршафи с еластична лента, безупречно чисти спални комплекти и ухаещи на свежест халати и хавлии са незаменими атрибути на скрина на всяка домакиня, уважаваща себе си и своите близки.

 

Дори и най-скъпият и висококачествен текстил може да загуби външния си вид, ако се грижите за него неправилно. Ето защо, за да имате винаги свежи и спретнати спални комплекти, както и шикозни халати и кърпи, просто трябва да спазвате правилата за грижа за текстила.

 

Нека запазим мекотата на коприна в нашите спални принадлежности и продукти за баня.

 

Всички памучни и хавлиени продукти трябва да бъдат предварително изпрани при 40 ° C. Това е необходимо условие текстилът да стане мек, пухкав и да загуби излишни влакна, които са се задръстили между бримките по време на производството. Първото пране е особено подходящо за цветни памучни и хавлиени предмети, ако не искате цветните пухчета да останат върху вашето тяло или върху тялото на някой от членовете на семейството ви.

 

Белите продукти се перат при 60 ° C, а цветните при 40 ° C.

Възможни са както ръчно, така и деликатно машинно пране. Цветното и бялото се перат отделно. Продуктите се сушат при ниска температура.

Гладенето трябва да става внимателно. В идеалния случай памучният и хавлиеният текстил изобщо не се нуждаят от гладене.

Не е разрешено избелване с продукти, съдържащи хлор.  Следвайки тези прости препоръки, можете значително да удължите живота на текстила, като същевременно запазите оригиналния си свеж вид.

 

Ако се интересувате от темата за чаршафи акари мнения, може да проверите в мрежата и социалните медии. Там ще намерите много полезни съвети и лайфхакове, които да опитате у дома.