Чаршаф протектор

Матракът трябва да бъде добре защитен от миризми, петна от разливи и замърсявания, както и от колониите с акари и патогенни микроорганизми. Но знаете ли как да изберете правилната защита на вашия матрак? Как да изберете чаршаф, който не само е привлекателен, но и може да предложи желаната защита на вашата повърхност за сън?

 

 

Напоследък много производители запознаха да произвеждат протектори, които за разлика от досегашните модели, които покриваха само горната част, обхващат и страните на матрака. Ако изберете протектор тип чаршаф с точния размер на матрака, той ще му осигури идеално прилягане. Тези продукти с форма на калъф обикновено са капитонирани и имат пълнеж, който има за цел да абсорбира излишната влага, за да не позволи на матрака да се намокри и да създаде благоприятни условия за развитие на акари и бактерии.

 

 

Каква трябва да е дълбочината на чаршафа тип протектор за матрак, който трябва да купя?

 

Знаете ли чаршаф с каква дълбочина да купите, за да осигурите безупречна защита на матрака ? Най-доброто правило е колкото по-дълбоко, толкова по-добре.

Ако чаршафът не е достатъчно дълбок, то той няма да предпазва ефективно. Трябва да разберете дълбочината отделно от ширината и дължината на матрака, преди да закупите чаршаф тип протектор за матрак.

 

 

Например спалня с матрак с най-голям размер 183 х 200 см. + 38 см. дълбочина изисква супер дълбоко защитно покритие за матрак от 183 х 200 см. + 38 см. дълбочина.

 

За да избегнете често срещания проблем с изхлузването на чаршафите ви през нощта, най-добре е да си купите чаршаф тип протектор за матрак с поне 8 см. по-дълбок от матрака ви. Такъв чаршаф ще може да позволи и добра стабилност.

Например за матрак от 30 см. трябва да поставите чаршаф от 38 см. Можете да използвате 25 см., 28 см. или 30 см. чаршафи, ако вашият матрак е само 20 см. дълбок. Но ако искате, можете също да използвате супер дълбок размер 38 см. на вашия матрак с дълбочина 20 см.

Няма значение дали чаршафът е твърде дълбок, защото излишъкът просто се пъхва под матрака, стига да купите подходящия размер за ширината и дължината на чаршафа.

Най-доброто правило е колкото по-дълбок е чаршафът тип протектор, толкова по-добре.

 

 

От къде да купя мек и качествен чаршаф протектор?

 

Ние предлагаме удобни и практични чаршафи тип протектор за всеки стил и портфейл. Предлагаме различни начини за плащане на стоките, евтини цени, както и бърза доставка в цялата страна. Можете също така да направите поръчка на  чаршафи тип протектор на едро. Тази опция е много по-евтина.