Бебешки одеяла за есента

Публикувана от admin 15.09.2017 0 Коментар(и)

Няма значение от сезона. Бебешките завивки и одеяла трябва да са съобразени с бебешкото тяло и особености. Само така ще може да гарантирате, че малкото момченце или момиченце, ще спят спокойно, защото е осигурена добра температура за тях. Тоест температура, която предразполага за правилното протичане на естествените жизнени процеси у бебето.

 

Що се отнася до одеяла и завивки за бебета през есента, трябва да започне да се мисли за осигуряване на малко повече топлина. Не е нужно от един път да увеличавате топлината от завивките върху бебето, защото то няма да може естествено да се настрои към по-хладното време  и това може да донесе проблеми в един момент от есента.

 

Има нещо, което обаче е притеснително. Старото поколение родители не са се притеснявали много от това какви завивки ще използват за бебета, защото в крайна сметка не са имали много голям избор като модели и материи – трябва да се признае обаче, че са имали качество на своя страна. Младото поколение родители обаче има много съмнения относно това, какви одеяла да купуват след като има толкова много асортимент от модели и материи.

 

За да не влизаме в полемики, ще кажем най-доброто решение за есента. На пазара има одеяла за бебета, които са памучни 100% памук. Има и такива, които са 80 процента памук и 20 процента полиестер, тоест смесица; има и само поларени одеяла от полиестер. Има решение за всеки случай. Ако се притеснявате да завивате бебето с полиестерна материя, просто сложете одеялото в памучен плик и изкуствената материя няма да има достъп до бебето, макар че то вече е защитено един път от пижамата, която задължително трябва да е памучна.

 

Избягвайте грубата вълнена материя за бебешки одеяла. Тя събира много прах от стаята и може да е основа за алергични реакции, същото  може да се случи и с олекотени завивки, които са пълно с гъши пух. Затова ги избягвайте и що се отнася до бебетата, за придържайте се към памучната материя (одеяла, пижами, чаршафчета, калъфки за възглавница), защото тя осигурява най-добрата оптимална температура за жизнените процеси в тялото на бебето.