5 смели цветови съчетания в спалнята

Публикувана от vili 09.03.2019 0 Коментар(и)

Цветовите съчетания чрез спалното бельо винаги са вълнуващи, а растежът на пазара при двуцветното спално бельо е видим през последните десет години. Когато използвате правилното съчетание между два или три цвята, можете да постигнете една прекрасна комплексност. Ето 5 идеи, които са смели и дръзки, и са далеч от класическите схеми.

 

 

Сребристо сиво и тюркозено синьо

 

Сивото изглежда като проблемен цвят за много домакинства, които не го харесват като идея за спалнята. Когато обаче съчетаете сиво с тюркоазено синьо, тогава вече откривате едно ново естетическо измерение. При това тюркоазеното не е чак толкова много като присъствие. В основата са сивите завивки и чаршафи, а тюркоазът идва от малкото връхно одеяло и две декоративни възглавнички.

 

 

Оранжево и зелено

 

На пръв поглед не е кой знае колко смело, в смисъла на заглавието на текста, но е стилно и вълнуващо. Не случайно една от най-използваните комбинации в съчетанието на двуцветно спално бельо е именно оранжево и зелено. За да е по вълнуващо, ние предлагаме зеленото да бъде по-приглушено и да има декоративни мотиви за украса, а оранжевото да е по-тъмно и да е при калъфките за възглавниците.

 

 

Розово и кафяво

 

Когато се поотделно тези два цвята са много противоречиви. Изобщо те са любимите за изказване на крайни мнения. Когато са съчетани заедно, те са просто фаворит. Със сигурност обаче ако има мярка за смело съчетание, те трябва да са в първата петица. Достатъчно е да сложите преобладаващо стилно кафяво по цялото легло, а розовото в неговите средни нюанси, да е при възглавниците.

 

 

Жълто горчица и винено червено

 

Спазваме направлението в текста, да не повтаряме цветове. Затова ето една смела комбинация за леглото. С тази почти средиземноморска комбинация, сякаш се завръщате в света на керамиката на древна Гърция. Можете да си позволите микс от възглавници и в двата цвята, чаршафите в жълто, а завивките във винено червено.

 

 

Черно и цвят аква

 

Черното в спалното бельо, също има своето място, но е случая не като основен цвят, а като допълнение в ефирната аква. Тук можете да си позволите флорални мотиви върху завивките, а черното да допълва шарките върху десена чрез страничните мебели. Това със сигурност вкарва ретро привкус в интериора.